dijous, 15 de maig del 2008

La filosofia de c@ts

Un cop feta la presentació del projecte, cal que us anem fent cinc cèntims de la mecànica d'aquest, o del que nosaltres hem pensat que havien de ser uns premis de caràcter totalment popular. El primer que m'agradaria dir, és que es tracta d'un projecte participatiu. Infinites ments pensen més que sis, i per molt que nosaltres haguem muntat unes bases, esperem que tothom pugui dir-hi la seva, i els suggeriments i propostes seran molt benvinguts. Tot el que proposeu serà estudiat, i si és viable, ho incorporarem a les bases.

Dit això, les primeres pistes de com volem que funcioni això. La diferència principal amb altres premis és que ningú no es podrà presentar ni apuntar enlloc per ser votat. Nosaltres proposarem unes categories, posat que hi ha blogs de característiques molt diferents. Per cada categoria, tothom podrà proposar candidats, aquí és on la participació de tots és molt important. Donada una categoria X, tothom proposa el que creu que seria un digne guanyador (o més d'un), entenent que no ens proposarem a nosaltres mateixos, que seria lleig. Sortiran molts noms, però passat el temps de proposta de candidats, ens quedarem amb els tres o quatre més proposats i es procedirà al període de votació. Aquesta és la idea, que anirem desgranant mica en mica i quan sigui el moment. Naturalment, està subjecta a canvis en funció dels possibles suggeriments que ens arribin.

No us vull saturar d'informació, us anirem explicant la mecànica mica en mica, mentre mirem que el projecte arribi al màxim de blogs possible. El que si que és important, però, és dir quins blogs són susceptibles de ser proposats. Volem que siguin uns premis de la catosfera, i per tant, entren a concurs tots els blogs escrits majoritàriament en llengua catalana, independentment del dialecte en el que estan escrits, i si utilitzen també altres llengües esporàdicament.

Bé, de moment això és tot. Seguiu atents perquè properament us explicarem les categories que volem proposar. Gràcies a tots per l'acollida que ha tingut el projecte i per la difusió que n'esteu fent.

17 comentaris:

NeoPoeta ha dit...

Em sembla molt molt be!

Jo ja vaig dient a tothom que hi entri, que com mes serem millor!

Un petó!

Anònim ha dit...

No sé si ho he acabat d'entendre bé, però em fa l'efecte que, fent-ho d'aquesta manera, els blogs que passaran la primera fase seran els més coneguts (o els que tenen més amics). I, per tant, el que es decidirà a la següent volta és quin és el millor blog d'entre els més coneguts (no d'entre tots els blogs). A més, aquells blogs que no superin la primera selecció ni tan sols tindran l'opció de, un cop coneguts per tots, ser votats a la segona.

Tanmateix, es podria donar un cas divertit: que guanyi un premi algú que ni tan sols sap que existeixen. Però això estaria bé, no?

Bé, com deia, no sé si ho he entès bé. Ni tampoc sé si s'ha entès el que dic jo.

Endavant les atxes!

Josep B. ha dit...

Potser haurieu de posar una llista de propostes amb l'enllaç al bloc, i la possibilitat d'afegir-se a la proposta.

El que em fa por és que us trobeu amb un allau de propostes, en aquets cas el que us recomanaria és limitar el nombre de blocs proposats (50? 100? 20?) Els que quedessin fora podrien entrar a la següent convocatòria.

Un parell d'idees per fer-hos ballar el cap és prou ;)

Clint ha dit...

Així que no em fpuc votar a mi? hauré de fer que tota la família obri blocs per guanyar! jajajaja

De fet, crec que depenen de les categories que poseu us heu fotut en un bon merder! però vinga tu endevant i molta sort!

Sergi ha dit...

Intentaré resoldre els dubtes si puc, encara que no sé si llegireu altre cop els comentaris d'aquí.

Una cosa que em preocupa és que la cosa quedi en família. No volem que es triïn els blogs amics, per això ja estan els premis-meme. Volem que si es proposa una categoria, cadascú pensi en el blog al que donaria el premi. Naturalment, serà seguidor d'aquell blog, però no té per què ser el seu amiguet, pot ser algú que llegeixes perquè realment t'agrada, encara que no sigui del teu cercle. A més, no tothom té els mateixos amics, i si que els blogs molt coneguts tindran avantatge, però penseu que si són més coneguts, potser és per alguna cosa.

En cada categoria hi haurà una sèrie de blogs proposats, i els més triats es convertiran en candidats. Potser nosaltres n'hem proposat algun, però si no resulta candidat, podrem votar igualment el que més ens agradi dels que han sortit.

Votar-se a un mateix és lleig Clint, però mirarem que no calgui tenir blog per poder votar, que hi ha molts seguidors anònims.

Unknown ha dit...

Segueixo felicitant i agraïnt l'esforç que esteu fent perquè tot això tiri endavant! Sou uns màquines!

I el funcionament dels premis a mi em sembla genial! Però clar, hi ha el factor inevitable de popularitat, que pot fer que blocs molt interessants quedin fora dels 4 o 5 que entrin directament "a concurs"... Però amb això no hi ha res a fer! (no?)

En fi nois, que us ho esteu currant molt!

Que no decaiguin els ànims que axò ja va rodat!

Boira ha dit...

A veure en la meva húmil opinió, teniu raó amb això dels blogs populars, però per això m'agrada molt la idea de c@ts, perquè també serà una plataforma per a que tots poguem conèixer blogs nous, i aquí està la gràcia de tot. La difussió, i que fem la catosfera una mica més de tots, i més coneguda.

Esther ha dit...

Hola Boira! Acabo d'arribar des del Gossades i em sembla una idea molt bona, Felicitats! Ja està el logo de c@ts linkat a la bombolla, per a que ho conegui tothom que em visiti! Petonets i aniré passant!

iruNa ha dit...

Hola a tothom i gràcies per les vostres visites, ànims i suggerències. Ja sabeu que aquest és un espai de tots i que estem encantats que digueu la vostra.
El tema de la popularitat i l'accessibilitat als premis és una qüestió que ja ens hem plantejat i, tal i com diu la Boira, la nostra intenció és que c@ts es pugui obrir a molta gent i que tots els blogs hi tinguin cabuda. Però vaja, de bones intencions el món n'és ple i caldrà veure com va evolucionant tot plegat. Penseu que per aquí sóm una mica "novatos"... i per això us demanem la vostra col·laboració!!!
Apa, i ja callo que per ser el meu primer comentari a c@ts m'hi estic lluint!!
una abraçada!

Jo Mateixa ha dit...

Heu creat una iniciativa molt maca i us donc la meva enhorabona, a més la colla que us heu ajuntat teniu tela, jejejejejeje.

Molta Sort!!!!!

PD: Penjaré el Logo al meu Bloc i així en farem propaganda del vostre :-)

fada ha dit...

Feu-ho com us sembli millor. Serà sobre la marxa que anirem veient com surt l'experiència. De moment, molts ànims i felicitats!

El veí de dalt ha dit...

Des del replà, ja sabeu que us recolzem! Ànims!

Anònim ha dit...

Ei em sembla perfecte, a part de descobrir nous blocs, és una forma de moures per tota mena de blocs, com bé diu en Xexeu no donar premis als blocs amics, és una bona manera, jo proposaria alguna cosa però quan tregueu el tema ja en parlarem...

Anònim ha dit...

Hola:

Ja he inserit el logo en el meu blog. Molta sort i molts ànims amb la iniciativa!

Montse ha dit...

Vaig a penjar ara mateix el logo al meu blog.

Felicitats per la idea!!!

Uribetty ha dit...

Molt ben pensat, sobretot això de no auto-proposar-se que fa lleig...que algún cop ja ha passat.
Salut!

Asimetrich ha dit...

Molt bona idea, també poso el link al meu blog