Normes de participació a c@ts.

Funcionament dels premis:

C@ts es divideix en dues fases: la primera és la fase de propostes i la segona, la fase de votacions.

La fase de propostes consisteix en un termini de temps que donarem els administradors —normalment dos mesos— perquè tothom pugui proposar aquells blocs de la catosfera que més li agraden. Hi ha, però, unes normes bàsiques i molt senzilles que cal complir:
  • Una persona no pot proposar el mateix bloc en una categoria, però el mateix bloc pot ser proposat per diverses persones en una categoria.
  • Cada persona podrà proposar més d'un bloc per categoria, no només un.
  • No cal proposar blocs a totes les categories si no coneixem cap bloc que hi escaigui.
  • Una persona pot proposar el mateix bloc en diverses categories, sempre que compleixi les característiques de les categories a què el presenta.
  • No es pot proposar un bloc propi, és a dir que un blocaire no pot autoproposar-se.
  • Els blocs proposats han d'estar escrits majoritàriament en català.

Entre la primera i la segona fase hi haurà una breu pausa en què els administradors farem el recompte de blocs proposats. Vosaltres la podeu aprofitar per a consultar aquells blocs que no conegueu i ampliar les fronteres de la vostra catosfera personal.

Els cinc blocs més proposats de cada categoria passaran a la fase de votacions. Malgrat això, el nombre de blocs finalistes pot variar en cas que no se n'hagin proposat més de cinc, o bé en cas d'empat en el recompte.

Per a la fase de votacions, us facilitarem un formulari en què trobareu totes les categories i els blocs finalistes corresponents a cada categoria. Aquí teniu les normes bàsiques per a aquesta segona fase:
  • Cada persona només podrà votar un cop. Si rebem dos correus de la mateixa persona, comptarem sempre l'últim correu rebut.
  • No és obligatori votar a totes les categories, perquè pot ser que no coneguem els blocs nominats. (Com ja hem dit, podeu aprofitar la pausa entre la primera fase i la segona per a conèixer els blocs que han proposat altres blocaires i que vosaltres no conegueu.)
  • Si heu estat nominats, no podeu votar el vostre bloc, és a dir que un blocaire no pot autovotar-se.
El formulari també té un petit apartat d'observacions per si voleu fer algun comentari. Les observacions són per a ús únic i exclusiu dels administradors i en cap cas no es faran públiques.

En el cas de votacions i d'adreces dubtoses, els administradors ens comprometem a investigar de qui es tracta en cada cas.


Recomptes de vots:

Els recomptes de vots els duen a terme els administradors manualment. Som conscients que la fase de propostes és més transparent a causa que els comentaris es fan al bloc i tothom els pot consultar; en canvi, a la segona fase les votacions es fan a través d'un formulari privat.

Pel que fa al recompte de les propostes, un cop els adminstradors les haguem comptat totes, publicarem un article amb els finalistes de cada categoria. Hi haurà un termini d'uns deu dies fins que comenci la fase de votacions. Si algú extern als administradors de c@ts té algun dubte sobre el recompte o creu que hi ha hagut algun error, serà durant aquest període, abans que comenci la fase de votacions, que ens ho haurà de comunicar. No acceptarem correccions pel que fa al recompte un cop iniciada la fase de votacions.

Quant al control de participants a la fase de votacions, els administradors mantindrem actualitzada setmanalment al bloc una llista de les persones que hagin anat votant. Si algú vota i no apareix a la llista, haurà de posar-se en contacte amb nosaltres: pot ser que no haguem rebut el seu correu. Si algú no ha votat i apareix a la llista, també haurà de posar-se en contacte amb nosaltres: pot ser que hagin usurpat la seva identitat blocaire.

En cap cas els administradors no publicarem qui ha votat què, perquè l'objectiu de la votació a través de formulari és la privacitat de qui vota. Malgrat això es poden publicar els resultats totals del recompte un cop acabi el concurs, si algú n’està interessat.


Guanyadors:

Hi haurà un primer i un segon premi per cada categoria segons el recompte de vots de la segona fase. El premi consisteix en una imatge-logotip que els guanyadors podran penjar al seu bloc.


Qui hi pot participar:

Per fer propostes i per votar, no és imprescindible tenir un blog però si que és necessari identificar-se amb un nom recognoscible i amb una adreça d’e-mail vàlida i verificable. No s’acceptaran en cap cas propostes anònimes.
En cas de fer les propostes des d’un perfil blogger, en aquest perfil hi haurà de constar l’adreça de correu del titular del perfil. Si no hi consta o pels que facin propostes des d’altres perfils, a l’hora de proposar s’haurà de donar obligatòriament un mail de contacte (si no el voleu fer públic, ens el podeu fer arribar privadament al nostre correu). La funció d’aquests correus és evitar duplicitats de vot o suplantacions d’identitat i, per tant, només seran utilitzats per posar-nos en contacte amb els votants en cas de dubte.
En consequència, les propostes fetes per algú que no ens hagi fet saber la seva adreça d’e-mail no seran acceptades.Com podeu proposar un bloc:

Per a proposar un bloc, cal que trieu a quina categoria pertany i accedir a l'article corresponent —hi haurà un article per a cada categoria. A més, a cada article trobareu definides les característiques de cada categoria perquè us assegureu que el bloc que voleu proposar s'hi ajusta correctament. Per a proposar un bloc, ho heu de fer escrivint un comentari amb el nom i l'adreça URL del/s bloc/s (podeu incloure un enllaç a l'article, o bé copiar la URL directament). El fet d'incloure l'enllaç és important perquè tothom pugui consultar i conèixer els blocs que proposeu, i perquè nosaltres puguem tenir un control sobre les propostes i fer-hi un cop d'ull per comprovar que s'ajusten a les normes i a la categoria en la qual els hagueu classificat. En cas que un bloc no s'ajusti a la categoria escollida, ens posarem en contacte amb la persona que proposa el bloc per comentar-li-ho i decidir si el podem acceptar o si el canviem de categoria.Blocs proposats:

Si l'autor d'un bloc que hagi estat proposat no vol participar a c@ts, haurà de posar-se en contacte amb nosaltres per comunicar-nos-ho. Nosaltres ho publicarem a l'article de la categoria a què hagi estat proposat aquest bloc perquè tothom ho pugui veure.

Des de c@ts us demanem que tingueu en compte tots aquests requisits. Les normes no restringeixen gaire i deixen un ventall molt ampli de possibilitats admissibles. Tot i això, és important que les tingueu en compte!


En cas de dubte, us agrairem que us poseu en contacte amb nosaltres a l'adreça de c@ts.