dimarts, 15 de maig del 2012

5a temporada

Estimats amics, igual que el bon temps, c@ts torna per aquestes dates per presentar la que serà la cinquena edició dels premis, cinc anys decidint entre tots quins són els nostres blogs preferits. Molts ja sabeu de què va, i els que no, no us talleu a preguntar. En els propers dies us donarem les claus per participar, és obert a tothom i tothom és benvingut. Però comencem, com cada any, presentant les categories de votació. Hem introduït algunes modificacions a la proposta de la passada edició que pensem que són més aclaridores, a veure què us sembla:

Les categories c@t miscel·lània, c@t literari, c@t revelació, c@t divertit, c@t cultura, c@t visual, c@t opinió, c@t reflexiu i c@t original romandrien sense canvis. Un cop comencem la fase de proposta, les categories tindran definicions acurades per no generar dubtes.


El c@t comunitari desapareix  però es mantindran les 12 categories. La categoria c@t entreteniment de l'any passat era confusa i hem decidit desdoblar-la en c@t participatiu, per premiar aquells blogs que inciten a la participació blogaire de la mena que sigui, i el c@t aficions, per premiar aquells blogs temàtics dedicats a alguna activitat de temps lliure.


El c@t catalans al món és una categoria que ens agrada, però hem decidit matisar la definició, caldrà que siguin blogs escrits des de l'estranger, o escrits des d'aquí mateix, però que es dediquin a parlar d'indrets de fora de catalunya, ja sigui per vivències o per viatges. Blogs dedicats a altres llocs, no blogs que es fan en altres llocs però que no en parlen.


I aquestes són. Ara teniu l'oportunitat de comentar si les trobeu bé, què falta, què sobra i si faríeu alguna modificació més, fins i tot de les categories que es mantenen, ja que segur que es pot millorar la seva definició i entre tots ho podem fer millor. En els propers dies, més informacions d'interès. Benvinguts a c@ts 2012!

13 comentaris:

El porquet ha dit...

Uiiii tornen els cats! He de tornar el premi com quan el guanyador de la darrera Champions torna la Copa d'Europa abans de la final de l'any següent?

Deixo anar quatre pensaments que m'han passat pel cap llegint el post:

Dels premis que es mantenen crec que almenys el REFLEXIU i el d'OPINIÓ són dues categories força similars. Jo no sé si les distingiria. De fet quan opines, reflexiones... A la vegada quan opines i reflexiones, sovint, ho fas de moltes temàtiques diverses, personals, íntimes, o bé, socials, polítiques, generals... vull dir que potser també es pot barrejar amb el MISCEL·LÀNIA.

Ai, no ho sé, segur que ja us ho heu pensat molt, però bé, només deixo la meva modesta opinió.

Estarem atents!

Anònim ha dit...

Estic dubtant si aquest any m'emportaré 3 o 4 c@ts, ben pensat encara tinc temps per remodelar una mica els posts i entrar en les altres categories que tinc més abandonades... Fins i tot estic pensant en obrir un altre bloc per entrar en la categoria de revelació! I per què no! fotre el camp del país per emportar-me el catalans del mon!

Assumpta ha dit...

Doncs ho trobo molt bé!! :-)

Només llegir aquest desdoblament de l'entreteniment en:
- participatiu i
- aficions
ja m'ha vingut al cap que l'any passat ho vaig pensar (no sé si ho vaig arribar a dir... però pensar-ho, si, eh?) :-) i és que per mi eren coses diferents. Així queda millor (veig molt diferent un blog que explica receptes de cuina, o que parla de música... que un que CONVIDA a escriure relats, a fer jocs... etc)

En quant al que diu el PORQUET... sí que REFLEXIU i OPINIÓ poden tenir punts en comú... però jo, personalment, sempre he identificat més "reflexiu" amb qüestions personals, situacions de la vida en que algú, de forma individual, es pot trobar, experiències, records, somnis... mentre que "opinió" em sembla més "cap enfora": qüestions polítiques, actualitat, etc.

Sergi ha dit...

Porquet, jo personalment ho veig com l'Assumpta, i on et podria donar la raó és que el c@t reflexiu podria rebre el nom de personal, el problema és que tots ho són en realitat, els que es proposen per aquí, i també podria portar a confusió. El reflexiu s'encarrega de coses més terrenals, de preocupacions petites, s'escriu de manera personal, des d'una perspectiva molt pròpia, cosa que no vol dir que no pugui parlar de l'actualitat o de temes d'interès general. El canvi el d'opinió és més per parlar del que passa al món, gent que entén el que expliquen els diaris i se'n fa ressò, per dir-ho d'alguna manera.

Tens raó que la línia pot ser molt fina algun cop, mirarem si afinem una mica més els noms almenys, especialment si hi ha altra gent que pensa com tu, que pot haver-hi confusió, que és justament el que volem evitar, per això preguntem. Ara és moment de parlar, així que gràcies per fer-ho!

El porquet ha dit...

Com em temia, ho teniu força estudiat! Encantat de col·laborar!

Salvador Macip ha dit...

Em semblen motl bé les millores! Endavant i sort a tots!

malVIatge ha dit...

Hola companys...

He descobert la vostra iniciativa recentment i no conec massa el funcionament. Com puc inscriure el meu bloc per participar d'aquests premis?

Una forta abraçada...

Carme Rosanas ha dit...

Josep M, en realitat en aquests premis c@t ningú no pot inscriure el seu blog. Són premis on només es poden proposar blogs aliens.

Pots participar proposant altres blogs, tants com vulguis a la primer a ronda.

I més tard votar-ne un sol de cada categoria a la segona tanda de votacions quan ja han quedat els finalistes entre els 5 més proposats.

És una maner a indirecta de donar-te a conèixer per aquí i que si a la gent li agrada el teu blog pugui proposar-te.

Si necessites qualsevol altre aclariment, només has de fer que dir-ho.

sargantana ha dit...

ja hi tornem...com pasa el temps !!
apa..que se us gira feina
anims i sort a tots!!

Elfreelang ha dit...

caram això vol dir que ha passat un any! com passa el temps....em sembla bé la divisió en participatiu i aficions....

sa lluna ha dit...

Jo, de moment, us llegeixo i veig com va tot.
Fa il.lusió, si!!!

Molta merda! (es pot dir, oi?)

malVIatge ha dit...

Gràcies Carme... Estarem acompanyant-vos i col.laborant amb aquests premis! ;-)

jomateixa ha dit...

pons007 ets un acaparador!!
em sembla tot molt bé, vaig pensant...