dimecres, 20 de maig del 2009

funcionament i normes de c@ts

Arriba la segona temporada de c@ts i abans de començar el període de propostes us presentem el funcionament i les normes del concurs que, de fet, són les de sempre.

Primer hi haurà un període de proposta de blocs de l’1 de juny al 31 de juliol. Cada persona podrà proposar tants blocs com vulgui, seguint aquestes normes bàsiques:

  • Una persona no pot repetir el mateix bloc en una categoria, però el mateix bloc pot ser proposat per diverses persones en una categoria. Com més vegades hagi estat proposat un bloc —per persones diferents—, més possibilitats té de passar nominat a la fase de votacions.
  • Es podrà proposar més d’un bloc per categoria, no només un.
  • No cal proposar blocs a totes les categories si no coneixem cap bloc que hi escaigui.
  • Una persona pot proposar el mateix bloc en diverses categories, sempre que compleixi les característiques de la categoria a què es presenta.
  • No es pot proposar un bloc propi, és a dir que un blocaire no pot autoproposar-se.
  • Els blocs proposats han d’estar escrits majoritàriament en català.

Pot participar-hi tothom, tingui bloc o no en tingui. Cal que feu servir un nom identificable i us agrairem que ens doneu una adreça de correu per a poder contactar amb vosaltres en cas de dubte. No s’acceptaran propostes anònimes.

Després d’aquesta primera fase, hi haurà un període de votació dels nominats mitjançant un formulari. Els nominats seran els blocs que hagin estat proposats més vegades durant la primera fase. Un cop recomptats els vots, farem públics els guanyadors.

Per a proposar un bloc, cal que trieu a quina categoria pertany. Trobareu les característiques de cada categoria als enllaços que hi ha a la capçalera del bloc (ho estem preparant). Si el bloc s’ajusta a aquestes característiques, podreu proposar-lo fent un comentari a l’article corresponent.
Per al bon funcionament de c@ts us demanem que inclogueu l’enllaç als blocs, o senzillament en copieu la URL, perquè tothom els pugui consultar i conèixer, i perquè nosaltres puguem tenir un control sobre què proposeu i fer-hi un cop d’ull per comprovar que s’ajusten a les normes i a la categoria en la qual els hagueu classificat. En cas que un bloc no s’ajusti a la categoria escollida, ens posarem en contacte amb la persona que proposa el bloc per comentar-li-ho i decidir si el podem acceptar o si el canviem de categoria.

Des de c@ts us demanem que tingueu en compte tots aquests requisits. Les normes no restringeixen gaire i deixen un ventall molt ampli de possibilitats admissibles. Tot i això és important que les tingueu en compte!

Us animem a participar en aquesta nova edició de c@ts i que en feu divulgació amb els nous logos o el vell, el que més us agradi!