dimecres, 15 de maig del 2013

Ha arribat l'hora de fer canvis

Benvolguts amics,
ja estem a mitjans de maig i això implica que és època de c@ts. Però l'equip de c@ts hem estat pensant molt des de la passada edició i hem considerat que cal introduir canvis profunds en la dinàmica dels premis. La primera mesura que hem pres és modificar el calendari del procés. Des del principi, els c@ts s'han fet a l'estiu, però va ser només una qüestió tècnica, no hi va haver cap motiu especial per triar aquesta època. Ara pensem que té més lògica fer-los a finals de l'any natural, o principis del següent. De manera que la sisena edició de c@ts queda posposada fins a finals de 2013.

De la mateixa manera, es tracta d'un procés llarg i costós per nosaltres, i no està exempte de polèmiques i crítiques. Al llarg del temps hem anat recollint els vostres suggeriments per aconseguir fer uns premis més justos, més a l'abast de tothom i més participatius. Un cop més us demanem la vostra ajuda en forma de propostes per tal de dinamitzar els premis, donar-los difusió i fiabilitat. Entre tots podem construir uns premis millors. Què creieu que s'ha de canviar, millorar, retallar, afegir o eliminar? Us proposem alguns temes a debatre, però no us n'estigueu si voleu comentar qualsevol altre aspecte dels premis:

- Plantegem una reducció de categories. Quines trauríeu? Quines deixaríeu?
- Limitar el nombre de propostes que es poden fer per categoria. Implicaria un difícil esforç de selecció prèvia per part vostra.
- Identificació dels participants en la votació. A banda d'una adreça de correu, creieu que haurien de tenir blog obert i actiu també?

Agrairíem que deixéssiu els vostres suggeriments als comentaris d'aquest post, a la vista de tothom perquè els puguem debatre, però també teniu les altres vies de comunicació obertes.

Gràcies per avançat, i gaudiu de l'estiu que s'acosta, que aquest cop no us posarem deures!

28 comentaris:

Assumpta ha dit...

Ai, nens, quin "sustu", quan he vist això el post he anat al final i, en llegir que aquest estiu no hi hauria deures, he pensat que havíeu eliminat els C@ts!!

És tracta "tan sols" de renovacions, canvis, remodelacions, etc... Genial!! ;-))

Jo sempre dic una cosa, però ja sé que és la menys possible de totes i molt difícil de dur a terme, però jo voldria poder votar dos blogs per categoria. Ja imagino que és un enrenou, però amb tants mesos a la vista per pensar-hi, potser hi ha algun programa que permeti fer la votació així...

A cada categoria, donar 2 punts a un blog i 1 punt a un altre.

Per tot el demés, potser sí que un canvi de categories estaria bé, partint des de zero o conservant tan sols el "Blog revelació" i la resta fent una estructuració ben diferent... No sé.

Com a mi la idea dels C@ts sempre m'ha agradat moltíssim doncs penso que és una fantàstica forma de que hi hagi més moviment -encara- entre els blogs en català -que estic segura que, amb lo controlats que estem, algú sap quants posts es fan en la nostra llengua, quants blogs en català tenen moviment, etc. Doncs, com deia, com a mi m'agrada molt la idea, doncs aniré opinant, és clar... però no sé si em sortiran gaires idees "noves"...

Així doncs tothom a pensar!! ;-)))

Assumpta ha dit...

El primer que s'ha de canviar (crec jo) és la imatge del blog.

Al principi era una passada, jo fins i tot la vaig votar en un C@ts al disseny o "algu" així... però avui en dia, que tenim tantes opcions de plantilles i les possibilitats de posar pestanyes, crec que el Blog de C@ts hauria de tenir aquestes pestanyes.

- Amb una salutació i explicació de què són els premis.
- Les normes.
- Historials de guanyadors.
- Historials de logos.

Tot això actualment està a les barres laterals. N'hi ha dos, el que fa que el cos central quedi una mica massa estret.
Jo conservaria una barra lateral per a coses que es vagin comunicant (com quan es vota i tal)i tota la resta aniria a pestanyes, de tal forma que semblaria més una web.

M. Roser ha dit...

Jo, d'entrada, penso que no s'hauria de saber qui vota...(Vot secret)
Sembla que hi ha alguna categoria que no és molt clara, perquè hi ha blogs que no saps a quina encabir-los...
És el que se m'ha acudit, així de cop, amb tot el respecte, ho aniré pensant...

Garbí24 ha dit...

la única cosa que s'ha qüestionat es el tema de votacions fetes amb duptosa legalitat, però si s'obliga a la gent a tenir blog tampoc serà just per tothom. Fer les coses bé no és fàcil.

jo rai! ha dit...

No és fàcil fer canvis en una cosa que funciona bastant bé, però els cops que he votat, i també els altres cops que no he votat per falta d'identificació, sempre m'ha vingut al cap la mateixa idea: Algunes categories són poc definides. A veure, ara de memòria diré, per exemple, que un blog "personal", un blog "artístic" i un blog "miscelània" poden ser el mateix blog, de manera que el que per si un es mira la vessant artística, un altre es mira els temes tractats i un altre només el contingut, aquest blog fantàstic tindrà tres vots, sí, però en diferents categories i això pot comportar que en el recompte no quedi primer en cap de les tres (me'n venen molts exemples al cap ara mateix però em penso que no és qüestió de fer propaganda, diria que ja s'entén el que vull dir).
Entenc que és un problema (?) de difícil solució però fa que no sempre els premis s'adiguin amb la realitat.
La qüestió de votacions fraudulentes crec que és inevitable però potser a algú se li acudeix la manera d'evitar-les abans de final d'any.
Continuaré pensant...

cantireta ha dit...

Estic d'acord amb els canvis de l'Assumpta i en Joan Garbí. Votar sense blog pot ser, però també pot ser que el creïn per votar.

I penso...

Assumpta ha dit...

Tinc una ideaaaa!!

Tinc una idea i crec, de veritat, que és bona, que us agradarà i NO crec que sigui difícil de dur a terme, de veritat... De fet, la inspiració me l'ha donat el comentari d'en JO RAI!:

JO RAI! Diu una cosa que jo també sempre havia pensat i més d'una vegada he comentat en converses amistoses entre bloguers sobre aquests temes i és el fet de que blogs boníssims es poden quedar sense premi perquè la gent els vota en més d'una categoria. A mi em ve al cap immediatament el blog d'una persona que dibuixa molt bé, que parla de temes variats, proposa iniciatives blogaires, fa poemes... Segur que té vots a "imatge" a "miscel·lània" a "literari"...

D'acord doncs, la meva proposta és:

"Els Súper-C@ts"!!!

Aquesta seria una CATEGORIA de premi a la que no es podria votar directament... o sigui, de fet, parlant amb propietat, NO SERIA UNA CATEGORIA, sinó un premi.

Els C@ts tindran les categories que sigui i que al final es decideixi:

a) Revelació
b) Perruqueria
c) Animals salvatges
d) Papiroflèxia
e) Cuina exòtica
f) Enquadernació
g) Altres móns
h) Relats inacabats
i) Matemàtica avançada
j) Lliçons de guitarra
k) Història del criquet
l) ...

Cada categoria tindria els seus guanyadors (1r i 2n. com fins ara) però, A MÉS, i de forma INDEPENDENT a com hagin quedat els premis per categories, els Administradors faran un recompte general de vots.

Suposem que el Blog de' AA. BB. ha quedat tercer en quatre categories diferents, però, en canvi, sumant TOTS els seus vots és el Blog que més vots ha obtingut de tots. El Blog de CC. DD. li ha passat quelcom semblant, cap premi però un munt de vots i el blog de EE. FF. igual.

Doncs bé, ells serien els tres guanyadors dels "Super-C@ts premi "transversal".

NO hi hauria opció de VOTAR-LOS directament sinó que SORTIRIEN DEL RESULTAT DE LES VOTACIONS A LES DIFERENTS CATEGORIES.

Què us sembla? :-)

zel ha dit...

Osti, l'Assumpta va forta! EP, Assumpta, quina feinada!
En jo Rai també m'ha inspirat a mi, pel que fa a blogs indefinits, i ara com ara, no cal ser llest per veure que parlo de molts com el meu, n'hi ha un munt que parlen un xic de tot.

Però hi ha una cosa, una, que m'agradaria que hi fos. Sense fer la pilota a ningú, hi ha el blog constant, aquell que sempre té un bon apunt per dir el que sigui, i de qualsevol tema. Penso en persones molt concretes, però no les diré, alguns són organitzadors....hihi

I pel que fa a les votacions, jo no sé com ser fraudulent, així que no sé com ho fa la gent, compren a un amic per tal que voti? Sí, tenir blog hauria de ser condició, o, si més no, quelcom on trobar el referent de qui vota. Penso que no és restrictiu, ans el contrari, és lògic tractant-se d'un premi blogaire.

Pel que fa a les categories, a mi em fot el blog revelació, i sé que no hi ha justificació, però la meva és clara. No tinc manera, ni hores ni temps per estar a l'aguait de tots els blogs que van sorgint.

I se m'acut el premi a la fidelitat. No sé com ni perquè, potser pel fet que sense dir res, sóc fidel als blogs que m'estimo i em sedueixen per proximitat de... no sé de què.

Vaja, tornarem!

Elfreelang ha dit...

hola sempre serà complicat evitar coses com les de la darrera votació..penso en aquells del blog de viatges als qui la majoria no coneixíem...m'apunto a les suggerències de l'Assumpta , en això de les pestanyes i el disseny però si no es fa també m'agrada el blog tal com és, jo ara mateix se m'acut restringir les votacions als qui amb blog o sense fem les propostes de les candidatures aixi potser es minimitzarien sorpreses de darrera hora ....això del c@ts transversal estaria bé però no sé si es donar-vos encara més feina de la que ja feu ...ja tornaré quan hagi meditat més ah i agrair-vos la vostra iniciativa, dedicació i ganes de fer sempre les coses ben fetes ....

Assumpta ha dit...

Ja torno a ser aquí! ;-)

Estava pensant que els Administradors el que volen és quelcom que sigui més fàcil i àgil de fer i, de moment, tot el que he proposat suposa més feina... Bé, és que m’he oblidat de dir una cosa. La idea bàsica era suprimir categories. L’any passat n’hi havia dotze:

C@T REVELACIÓ
C@T DIVERTIT
C@T ORIGINAL
C@T MISCEL•LÀNIA
C@T OPINIÓ
C@T CATALANS AL MÓN
C@T PARTICIPATIU
C@T AFICIONS
C@T REFLEXIU
C@T CULTURA
C@T LITERARI
C@T VISUAL

Doncs bé, si s’aconseguís deixar-ho en set o vuit en total, llavors aquests “Súper-C@ts o Premis transversals tindrien més sentit.

Què es podria suprimir?

a) Ara em vaig a contradir a mi mateixa hehe... Jo sempre havia pensat que el Premi “REVELACIÓ” era dels que no s’havia de tocar però he llegit el comentari de la ZEL i m’he adonat que té raó. Cada dia neixen nous blogs i no podem estar “al tanto” de tots. Si un blog es bo, doncs ja s’anirà introduint, ja es donarà a conèixer, i per tant, podrà participar a la categoria que sigui. Tant hi fa que tingui dos anys de vida com vuit mesos. Què en penseu?

b) El podria unir en una sola categoria DIVERTIT i ORIGINAL. Hi ha molts blogs que tenen característiques d’ambdues categories i, segons em sembla a mi, la majoria dels Blogs Divertits són, al mateix temps Originals (altre cosa és que NO tots els originals són “Divertits”) però bé, crec que és una categoria que podrien compartir. I no cal matar-s’hi gaire amb el nom, es podria dir DIVERTIT / ORIGINAL.

c) També es podria unir REFLEXIU i OPINIÓ... No és el mateix, això ho tinc clar. El reflexiu és un blogaire més introspectiu, mentre que el que opina ho fa normalment sobre coses externes a sí mateix: política, economia, educació...
Ara bé, és cert que la majoria de blogaires que fan “Reflexiu” també a vegades fan “Opinió” i que molts del que fan “Opinió” en ocasions reflexionen sobre casos propis...


Tornaré! ;-))

Sergi ha dit...

Abans de res, agrair-vos a tots els que esteu fent propostes la vostra implicació. Com a administrador, i també com a participant que sóc, algunes m'agraden molt i veig que hi heu pensat. Com que és lògic que hi hagi cert debat, he de dir que el que proposa en Jo rai! d'acotar més les categories, definir-les perquè els blogs hi encaixin millor és bona idea, però crec sincerament que fem les categories que fem, sempre hi haurà blogs que podran encaixar en més d'una d'elles. Personalment, no crec que sigui una mala cosa, m'agrada que un blog en pugui guanyar dues, però això de la divisió de vots sí que és un problema i, segons com, una injustícia. Per això, el tema del Súper-c@t no em sembla malament, i no crec que hagués de suposar massa més feina, el recompte el faríem igualment.

Gràcies a tots per les aportacions, continueu així perquè ens esteu ajudant molt. No comento altres temes però això no vol dir que no els tinguem en compte, eh! Ja en parlarem quan fem una mica de recull del que s'ha dit.

Assumpta ha dit...

Holaaa!!

Mentre em disposo a escoltar el Barça per la ràdio, segueixo amb les meves propostes ;-)

d) La categoria CATALANS AL MÓN podria desaparèixer. És una de les que, quan es va proposar i va sortir, em va semblar molt bé, molt interessant, però posats a fer retallades (aisss) aquests blogs fets des de altres llocs (que n'hi ha de MOLT bons) poden participar amb els altres igual que si fossin fets des de la Barceloneta ;-))



e) L'EMBOLIC DE SEMPRE :-)) Amb aquest títol faig referència als Blogs cultura, als que escriuen, als que parlen de llibres, als que comenten llibres, als que animen a escriure, als que reprodueixen escrits o fragments d'escriptors reconeguts, als que fan relats, micro-relats, poemes, inviten a fer-ne...

Recordo que fa uns anys el "LITERARI" era per premiar la CREACIÓ LITERÀRIA... després va ser per blogs de RESSENYES o que parlaven de LLIBRES i crec que l’any passat s’acceptava tot conjunt.

Crec que és molt difícil saber com fer aquestes classificacions i no crec que existeixi la forma perfecta, però bé, donat que la catosfera és molt lectora i molt escriptora, aquestes haurien de ser unes categories “fortes”. Per tant, hi podria haver:

- CREACIÓ LITERÀRIA.- Per a blogs que es dediquen a fer els seus relats, els seus poemes, els seus haikús, contes... o, fins i tot, aquells que expliquen el que sigui però amb la característica afegida de tenir especial cura de la forma, el vocabulari, l’expressió... aquells que dius “què bé que escriu”. Interpreto que aquí hi té cabuda qualsevol blog, parli del que parli: esports, pintura, opinió política, reflexió personal, televisió... però que destaqui per escriure bé. Tot és creació pròpia.

- LITERATURA.- Per a blogs que parlen de llibres, els comenten, els ressenyen, en copien fragments (frases, poemes...), els relacionen uns amb altres o amb pel•lícules o sèries que se’n facin, etc. Tot sobre llibres de "creació aliena" ;-)

Assumpta ha dit...

f) El VISUAL o IMATGES o com li vulguem dir jo el deixaria tal com està: Per a blogs de fotografia, dibuix, pintura, vídeos...


g) Potser és perquè el meu cap funciona així de barrejat, però jo crec que el MISCEL•LÀNIA és una categoria que s'entén força bé: Per aquells blogs en que s'hi pot trobar una mica de moltes coses... Una mica d'opinió, de reflexió, d'imatges, de jocs, de cinema, de cuina, algun post original o divertit, relats propis, alguna ressenya, aficions, música...


i) Queden tres categories C@T PARTICIPATIU, C@T AFICIONS, C@T CULTURA I queden encara força tipus de blogs per encabir.

- Jo recuperaria aquella “vella” categoria del TEMÀTIC per a tots aquells blogs que estan dedicats bàsicament a una sola cosa: CIÈNCIA, CINEMA, MÚSICA, ESPORTS, CUINA, VIATGES, MANUALITATS... (excepte LITERATURA, que aquest tindria la seva categoria pròpia)
Això englobaria “Aficions i Cultura”

- I, finalment, un PARTICIPATIU, o com li vulguem dir que seria per a Blogs que proposen jocs, concursos de la temàtica que sigui: de relats, de poemes, de fotografies... tots aquells blogs que fan concursos, endevinalles, tests... ja sigui amb premi material o sense premi material...

Assumpta ha dit...

Bé doncs, i abans de callar per avui, diré que, en resum, em queden aquestes categories:

1.- Divertit / Original
2.- Reflexiu / Opinió
3.- Miscel·lània
4.- Creació literària (producció pròpia)
5.- Literatura (llibres)
6.- Visual
7.- Temàtic (excepte literatura i imatges. Cultura, aficions...)
8.- Participatiu

A més, hi hauria un 1r, 2n i 3r Súper-C@t per als blogs que més vots sumin en total, independentment de les categories en les que aconseguissin aquests vots.

Bé, el Barça ja s'acaba, guanyem 2-1 i sumem tres puntets més ;-))

jomateixa ha dit...

Ja us podeu senyar, que l'Assumpta s'ha embalat i ja no la podreu parar. Vosaltres volíeu reduir la feina i crec que acabareu amb més deures que abans... hehehe
crec que potser sí que es podrien concentrar una mica les categories.
En quan al vot. És molt difícil controlar el personal, però també crec que han de poder votar els que no tenen bloc.
Una de les participants assídues dels meus concursos no en té i un cop em va comentar que espera cada mes a que li posi un nou repte. Això em fa pensar que discriminaríem als que els agrada viatjar per aquest món encara que pel motiu que sigui no s'han atrevit a fer un bloc propi.
Hi vaig pensant...

Assumpta ha dit...

Hahahaha JOMATEIXA!! el que passa és que ho vaig dir tot junt, però ara ja m'he moderat :-DDD

Anònim ha dit...

La meva opinió al respecte.

Gemma Sara ha dit...

Això dels premis és emocionant i alhora una mica marron, perquè has de triar i això sempre costa, però a part d'això, està bé fer-los, amb alegria i esportivitat :)

- Votacions: l'any passat vaig pensar que era millor entre blogaires (en plan Acadèmia de Cine), però ara torno a dubtar...
- candidatures: si cal limitar-les, proposo un màxim de 5 per a cadascuna.
- Categories: està bé reduir-les una mica, com ja heu dit
(jo a la de "literatura" que no és creació literària, com proposa l'Assumpta, li diria "llibres", que és més ampli)

I de moment el meu cervell no dóna més de si, gràcies per muntar la moguda!

Gemma Sara ha dit...

Ah, això de votar 2 (2 punts i 1 punt) també magrada, i el superc@ats...

Assumpta ha dit...

Bé, continuo:

PREGUNTA C@TS.- Limitar el nombre de propostes que es poden fer per categoria. Implicaria un difícil esforç de selecció prèvia per part vostra.

RESPOSTA.- Sí, ho limitaria a CINC, la veritat és que els darrers anys ens hem passat molt -jo inclosa- al moment de les propostes. Més val preparar-s'ho bé abans de començar a proposar i així fer com una pre-selecció.



PREGUNTA C@TS- Identificació dels participants en la votació. A banda d'una adreça de correu, creieu que haurien de tenir blog obert i actiu també?

RESPOSTA.- Aquí el cor em diu una cosa i el cap una de diferent. El cor s'estima aquests premis, vol que ningú faci trampes i ho deixaria tot "entre bloguers amb blog actiu.
El cap s'adona que és impossible tenir-ho tot sota control, que si algú té ganes de fer trampes trobarà la forma per fer-les... llavors, potser tampoc cal limitar tant i confiar que la gent es porti bé i que les trampes siguin les mínimes :-)

Alba ha dit...

M'encanta la súper participació de l'Assumpta!!! Jo li donaría un premi ara mateix!! :PP

La idea del super cats està molt i molt bé!!

Elfreelang ha dit...

eeep jo voto per que feu a l'Assumpta un monument!!!!

Assumpta ha dit...

Jo dono suport a les propostes de l'ALBA i l'ELFRI oeeeeeeeee oeee :-DDD

zel ha dit...

posats a fer, jo voto per mi....no em feu cas, darrerament m'he begut l'enteniment

Anònim ha dit...

està una mica mort això, no? estan de vacances els organitzadors?

McAbeu ha dit...

PONS: No, encara no estem de vacances però sí que deixarem passar les vacances abans de decidir res.
Aquest post continuarà obert per rebre qualsevol nova idea i passat l'estiu les valorarem. Serà aleshores quan veurem que fem en el futur.
Mentrestant passeu tots un bon estiu i gràcies per la vostra implicació.

Roser Caño Valls ha dit...

Jo demanaria que quan es proposi un bloc, s'enviï un correu a l'autor/a i es demani permís, perquè jo, la veritat, hi ha gent que fem un bloc per comunicar-nos i preferim mantenir-nos al marge dels premis blocaires.

Moltes gràcies

vrajitor ha dit...

El vostre marit / la vostra dona va dir de sobte que vol divorciar-se i que voleu que els dos torni a formar una família feliç? A continuació, deixeu de mirar, perquè el doctor White, el gran encisador, té una solució per a vosaltres. Sóc banquer de professió, quan el meu matrimoni de vuit anys es va esfondrar, això em va trencar el cor i fins i tot va afectar la meva feina, perquè sempre pensava i no em concentrava. M’encanta el meu marit, de manera que estic buscant maneres de recuperar-lo després de viure separat durant uns 7 mesos. Vaig trobar un testimoni sobre un home que va dir que va aconseguir promocionar la feina amb l'ajut del gran encisador Dr. White, així que vaig contactar amb ell, li vaig explicar els meus problemes matrimonials i em va assegurar que les coses anirien millor per a mi , però va dir algunes coses que cal fer per assolir el meu objectiu, vaig seguir les instruccions i avui visc feliç de nou amb el meu marit, és realment un home meravellós i beneït pels seus déus. Poseu-vos en contacte amb el metge blanc per qualsevol tipus de problema de vida al número de WhatsApp:
+17168691327
o per correu electrònic: wightmagicmaster@gmail.com, no us penedireu de conèixer-lo.