dilluns, 21 de desembre del 2009

resultats

Ahir va acabar el termini de votacions per que fa a les dues preguntes que us fèiem. En primer lloc, moltíssimes gràcies per la vostra participació i per les vostres opinions. Malgrat que el termini per a respondre ja ha acabat, continuarem acceptant qualsevol comentari o suggeriment de millora que ens vulgueu proposar, ja sigui aquí al bloc o a través del correu de c@ts (premiscat@gmail.com).

També volem agrair les mostres de suport rebudes, així com les crítiques. Crec que ara és el moment de deixar clara una cosa: com s'ha dit diverses vegades, nosaltres no som cap jurat. Les propostes les feu vosaltres, com a blocaires; i nosaltres també fem propostes, com a blocaires, també. Això sí, hi ha d'haver unes definicions mínimes de cada categoria i, de vegades, aquests mínims no es respecten. Quan identifiquem un bloc que no s'ajusta a la categoria, ens posem en contacte amb qui l'ha proposat i en parlem. Els administradors no desqualifiquem unilateralment. Així mateix, també esperem que, si algú identifica un bloc que creu que no s'ajusta a una categoria, ens ho comenti amb tota llibertat, que per això hi som! L'edició passada jo mateixa vaig fer un parell de propostes que no eren vàlides. Quan me'n vaig adonar, els ho vaig comentar als companys i van quedar desqualificades, evidentment.

Ara bé, pel que fa al recompte de vots i de quants cops ha sortit proposat un bloc és totalment manual. Vosaltres sabeu quants blocs proposeu i com són els comentaris de proposta. La feina del recompte ens la repartim entre els administradors, perquè n'hi ha que no arribem a poder comptar totes les categories. Som humans i hi ha errors. Ens vam posar en contacte amb en Ferran per comentar el seu cas i resulta que sí, que la vam cagar comptant les vegades que havia estat proposat. El bloc d'en Ferran, llibres artesans, va ser proposat cinc vegades, una de les quals no era vàlida perquè era anònima. Les altres quatre eren vàlides i, amb quatre, hauria d'haver quedat entre els finalistes per un empat. A tots quatre ens sap greu l'error comès, sincerament, però volem que quedi clar que en cap cas no es va tractar de desqualificació, sinó que va ser un error a l'hora de comptar.

Quant als resultats, són els següents (els vots dels administradors no s'han comptat):

  • Primera pregunta, Penseu que les persones que gestionem c@ts hem d'excloure els nostres propis blocs dels premis que es van convocant? 27 comentaris — 23 NO i 2 SÍ.
  • Segona pregunta, Teniu inconvenient que els guanyadors dels premis d'un any tornin a ser premiats a l'any següent? 25 comentaris —15 NO, 3 SÍ, 5 vots no expressats com s'havia especificat.
És a dir que us sembla bé que els blocs dels gestors de c@ts participin als premis i també que els guanyadors d'un any puguin repetir l'any següent.

Pel que fa a les diverses propostes:
  1. Que un bloc només guanyi una categoria per edició - hi estem pensant.
  2. Que es controli l'antiguitat dels perfils que voten - queda descartat perquè presenta diverses qüestions, la més important de les quals és «quina edat» hauria de tenir un perfil per a poder proposar+votar, és a dir, per on tallem (recordeu que els blocs revelació són els que tenen menys d'un any).
  3. Crear un primer i un segon premi - hi estem pensant.
  4. Cerca de voluntaris per al recompte de vots - aquesta és una idea dels administradors que encara estem acabant de «covar».

Com de costum us anirem informant de totes les decisions i els canvis que hi hagi a c@ts.

De moment... ja teniu la llista de les millors iniciatives del 2009? Ben aviat publicarem l'article amb les normes i els terminis per aquesta segona edició que l'any passat va ser tan especial!

30 comentaris:

Cris (V/N) ha dit...

Bona feina nois, Bones Festes per a tots vosaltes :)

Rita ha dit...

Gràcies per la vosta dedicació i bones festes!

Assumpta ha dit...

Així m'agrada jejeje treballant :-D

Heu descartat demanar certa antiguitat per poder votar? Jo no ho trobava pas mala idea.

De fet, no crec que calgués molt de temps. Suposo que la proposta tractava d’evitar que la gent s’anés creant perfils per poder fer més propostes i votar més d'una vegada.

Demanant antiguitat, també podria passar que fossin perfils falsos, però menys, ja que qui volgués fer trampotes hauria de ser també previsor i no anar inventant “sobre la marxa”. Una antiguitat de 4 mesos, per exemple (és que amb menys, tampoc crec que puguis haver conegut massa blogs, la veritat)

De totes formes, si ho heu parlat i heu vist que no calia, doncs és perquè heu valorat els pros i els contres i així ho heu decidit. Per tant, a mi em sembla molt bé ;-))

Gràcies per la vostra bona feina i dedicació!!!

BON NADAL i un MAGNÍFIC 2010!!!

Striper ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Striper ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Sergi ha dit...

No, Striper, no és una afirmació, és una pregunta. Ja teniu pensades quines són les millors iniciatives del 2009? Aviat començarà el procés, aneu rumiant!

Pel que fa a això dels perfils, no es pot obligar a tenir un perfil de blogaire. Acceptem participació de gent sense blog però s'ha de donar una adreça de correu i un nom que sempre sigui el mateix durant tot el procés. Personalment penso que és una proposta participativa, no es tracta d'excloure gent que compleix les normes o obligar-los a fer alguna cosa per poder participar.

Striper ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Núr ha dit...

Una mica de calma, si us plau, perquè no és tan fàcil. Exigir antiguitat del perfil és una cosa complicada: no podem exigir antinguitat de perfil de blogger/google perquè es pugui proposar i votar, ja que seria una manera d'excloure nombrosos blocs que no són de google, entre els més coneguts bloc.cat o wordpress. Per això a les normes s'exigia, com a mínim, un nom identificable (l'adreça de correu electrònic era un 'extra' no obligatori) i res més.

Evidentment això comporta un risc molt elevat: qualsevol adreça electrònica és vàlida, i qualsevol que tingui un cap de setmana lliure en pot fer una cinquantena i votar a través d'aquestes adreces. Tot i això, de la mateixa manera que nosaltres juguem net, malgrat que de vegades ens equivoquem amb el recompte, també demanem que la gent jugui net perquè, com ja ha dit molta gent en diversos comentaris, aquí no s'hi juguen pas diners. Nosaltres no jutgem i tampoc no malpensem de les persones que participen en aquest joc. I és que, al capdavall, això és un joc i prou. Si algú té prou mala fe, i prou temps, com per dedicar-se a falsejar el joc, és a aquesta persona a qui s'hauria de buscar i atacar. Nosaltes no som informàtics i no tenim millor manera d'organitzar-ho. Si algú té una idea per a controlar tot això, ens seria de molta ajuda. :)

Striper ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ME FET PER VOTARME. ha dit...

Rapid senzill i eficaz per votar , votar-se o vota a parentela i familia,

Cris (V/N) ha dit...

Home, ja és ben veritat que feta la llei, feta la trampa, però mira, a mi aquestes iniciatives em serveixen per conèixer o seguir a d'altres blocs que aporten coses interessants.... a mi què m'importa votar-me un cop a l'any per aconsseguir un c@ts i després que no hi hagi ningú que em segueixi, em llegeixi o em comenti? Em sembla un pelet trist, no sé si m'he explicat bé, però ja és ben veritat, que hi han blocs que ténen un nom per que s'ho han currat i la feina ben feta, sigui la que sigui, ha de tenir el seu reconeixement.... no val "un any m'ho curro per tenir un c@ts" i l'altre descuido el bloc-blog per que ja tinc el "pin".... Aquest any he participat, he votat i he conegut molts blocs, i no he estat ni finalista en els "novells" però saps? estic més que contenta, CONTENTÍSSIMA, de tots els qui van passant pel meu espai, amb o sense premi :) Repeteixo el mateix que el dia 21 a les 18:30 que vaig inaugurar aquesta fila de comentaris: Bona feina nois!

vot expres. ha dit...

Tinc una dubte si fer aquests perfils es fan amb tant rapidesa i encara que tinguin email no se sap de qui son quin interès hi han en no regular-ho? Per cert m'ho sembla a mi ho s'ha tret el post on havien les votacions al cat literari , si es així per que amaga alguna cosa mes?

vot expres. ha dit...

Cris el que tu dius es important pero sap greu que de veagses hagui gent que lalgrat l'esforç es veigui aventajat per coses gens clares i els beneficiats sempre sin els mateixos.

Cris (V/N) ha dit...

Jo d'altres anys no puc parlar, per que estic per aquí des d'abril d'enguany.... he votat el que més m'ha agradat i si d'alguna categoria no coneixia cap bloc, hi he anat a treure el nas i votar pel que més m'ha agradat.... Pel 2010 no sé què passarà, però, si molta més gent pensa així, suposo que com tot, es deixarà de fer, per que no sempre plou a gust de tothom, i perdó, però parlo des de la sinceritat.... a mi m'ha agradat aquesta iniciativa i no me la he mirat amb lupa, suposo que els qui sou més veterans veieu altres coses.... però si accepten propostes, fer-ne un recull i posar-les a votació, o inscriure els blocs que hi volen participar al c@ts, no? Com al blocaire invisible.... Apuntar-se fins al juny (mig anyet) i després donar unes mesets per veure-ho tot, si total, és entre nosaltres, apuntar-se tant per votar (tinguis o no tinguis bloc) com per "exposar" la teva feina :) Total, la catosfera és gran, però no és inmensa, gràcies al cel, si no.... bufa! En fi, deixo el rotllo que no vull inflar el cap a ningú ni convencer de res, jo faré el mateix que he fet aquest any i ja està :) Petons!!

teniente colombo. ha dit...

HE donat un volt per les votacions i propostes, he trobat a faltar propostes i vots, d'altres amb nomes nom i http això ho pot fer qualsevol , perfils molt nous sense blocs, diferencies bestials entre un bloc nonimat per dir 7 vegades i al hora de votat un canvien les tornes i el menys nominat treu un munt de vots al altre, i per que no hi un registre public de vots qui treballa decideix el vots vàlids o no quin son els vots de nick i adreça som valits?
Sincerament estic per aquests premis però la honradesa del organitzador no pot servir com excusa per no tapar totes aquelles deficiències que els puguin treure credibilitat, per molts de els administradors reconèixer forats i deficiències crec que es difícil fins al punt de treure un post senser sens mes del bloc. I el que mes greu em sap es que la gent que em cregut i participat amb il.lusio aquest premis despres d'aquestes critiques i les respostes donades alguns fe drer joc brut i participar a,mb mala llet ens ho posara molt dificil per optar algun premi cat, al menys ens queda el premi dels nostres lectors i si algun es volen montar la fireta per premiar-se ells endavant , pero sera una pena que aquests pre¡mis no poguin tenir garanties de joc net fins alla om es posible.

Cris (V/N) ha dit...

dic jo, per que per dir TOT AIXÒ us creeu perfils nous i anònims? Si alguna cosa no és justa, o no sembla bé, no seria millor dir-ho "face to face".... o és que hi han represàlies? No ho entenc

Striper ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Cris (V/N) ha dit...

Striper, només una pregunta, quin benefici té aconsseguir un c@ts si a la majoria de la comunitat blocaire no li agrada casa teva o en prefereix d'altres? per molt que a tu t'hagin donat un premi, si "casa teva" no és del meu estil o no m'agrada el que hi dius, exposes o comentes, particularment jo no vindre. Un exemple molt "tontu" però no he vist Mar Adentro per molt que me la hagin fet entrar pels ulls.... que jo m'ho perdo, segur, però vamos visc igual de tranquileta :) Un petó guapo!!

Striper ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Cris (V/N) ha dit...

M'ha semblat entendre pel XeXu, que s'obria un període de noves propostes, no que les anéssin a descartar d'entrada, però es clar, quan s'obre un fil de comentaris, de vegades ho donem per fet.... jo no he aportat cap proposta, si no és el que he deixat per escrit aquí, potser un marge de confiança Striper, i veurem què passa, no? No t'empipis, que no val la pena, que tu sempre tens molt bon sentit de l'humor, va.... Petons!

zel ha dit...

Sóc un desastre...no sabia res d'això que esteu recollint...perdoneu-me.Si de cas dir que estic plenament d'acord amb el resultat de les votacions, vull dir que penso com el que ha sortit guanyant... De tot allò altre, la veritat, m'és igual, el bonic d'això és conéixer i entrar en l'ànima del blog de les persones que hi ha al darrere, no?

Striper ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Cris (V/N) ha dit...

Ep, joc nét sempre, això és el més important, eh? :)

Sergi ha dit...

M'he despistat un temps, i ara entro i em trobo això. Comentaris eliminats, perfils falsos per demostrar no-sé-què...

Als meus companys no els farà gràcia aquest comentari, però se m'inflen una mica els collons per la desconfiança i el no saber perdre d'algunes persones.

c@ts va ser creat perquè entre tots poguéssim triar els blogs que més ens agraden, els blogs que creiem mereixedors de reconeixement perquè els seguim cada dia, perquè ens encanta com escriu el seu autor o autora. També és una potent eina per fer difusió de blogs escrits en català i donar-los a conèixer. El sistema no és perfecte, naturalment. I sabeu per què no és perfecte? Perquè amb tota la nostra bona voluntat creiem en la bona voluntat de tots. Però sembla que no, que hi ha gent amb mala fe que per tal de guanyar un premi que no té més valor que l'estimació de la gent farien qualsevol cosa, sobretot embrutar el nom de qui ens deixem la vista comptant propostes i vots, i invertim part del nostre temps perquè hi creiem.

Vull dir que les mostres de suport que rebem són molt especials, alguns ens defenseu a capa i espasa sense que us hi vagi res. Gràcies.

Per altra banda, tots els comentaris i crítiques són benvinguts ja que ens ajudaran a millorar, per això fem consultes públiques i demanem la opinió, perquè les decisions de c@ts siguin el mínim d'unilaterals possibles.

Ara bé, les calúmnies i el mal rotllo... no em feu insultar, si us plau, que em poso de molta mala llet i aquest espai me l'estimo molt, que és un espai de trobada i de concòrdia per a tots aquells a qui ens agraden els blogs. De blogs n'hi ha de bons i de molt bons, i alguns són dolents i n'hi ha que són una punyetera merda. Però no hi ha res absolut. Hi haurà a qui agradaràs i hi haurà a qui no. L'enveja és molt dolenta, porta a dir i a fer coses fora de lloc. Aquí es guanya el reconeixement en funció de l'opinió de la gent. Si es guanya, és perquè el blog té seguidors que l'aprecien. Si es perd, és que no en té prou. Així de fàcil. Si algú li vol trobar tres peus al gat... que agafi qualsevol gat, que tots en tenen tres, i habitualment una més.

Em cansa haver de repetir aquestes coses. Qui no ens cregui, no ens creurà mai. Tot i així, el seu blog seguirà gaudint dels mateixos privilegis que tots, la possibilitat de ser proposat i votat, ni més ni menys. Aquí no hi ha represàlies, només faltaria. Som tan gilipolles que acceptem a tothom, perquè aquest és l'objectiu.

I per a tots els que sí que creieu en nosaltres, gràcies. Us heu guanyat el privilegi de poder ser proposats i votats, com tots els altres, ni més ni menys.

Sergi ha dit...

Desvinculat del meu anterior comentari, i en relació a la nova convocatòria, al gener començarà un nou procés per triar la millor iniciativa blogaire de 2009. Les dates estan encara per concretar, però aviat en direm alguna cosa. Aneu rumiant, si voleu avançar-vos una mica, podeu consultar l'edició de l'any passat. Però les propostes no es podran fer fins que s'obri el període. Gràcies per l'interès.

Striper ha dit...

XEXU;
A Cats després dels últims premis i a per critiques que es van rebre algunes d'anònimes i altres no, es va obrir un debat per tal de recollir propostes que poguessin millorar el seu funcionament , malgrat que el debat es va enfocar en si els administradors podien no podien , eren justos o no justos,quant potser ningú a posat en dubte la honradesa ni el esforç i feina els administradors, malgrat això s'han trobat errors , errar es humà, res adir , s'ha fet veure que hi han moments el procés que tenen buits , tu mateix dius que hi han comentaris aquest post de perfils falsos, company blocaire segons les normes aquests perfils serien vots perfectament valida o no? Mira al primera convocatòria em vaig llançar a participar activament amb ressenyes al meu bloc, les altres convocatòries la veritat fins aquests moments per motius meus mes aviat de apatia no m'he implicat

però si em va sapiguem molt greu que fes una proposta de limitar l'antiguitat dels que voten no sabem res de qui vota , seria just que sense excloure aquells que segueixen habitualment els blocs i els comenten , si haguessin normes que excloguessin els que tu mateix has definit com perfils falsos, que per fer aquesta proposta se'm digui que tinc mala fe i actuo amb mala fe em sap greu i això m'ho diu una administradora de Cats i ara per adobar-ho tu vas i em dius que soc envejós i tinc mal perdre , mira jo estic molt per sobre de tot això hi el que menys vull son picabaralles ni mals rotllos , i crec ue durant el temps que porto amb el bloc com a mimin me guanyat respecte , agradi o no agradi el que faig i he sigut respectuós amb tothom , per això crec que també puc demanar respecte capa mi mateix. Gracies i bones festes.

Striper ha dit...

XEXU;

I realment dir:
“Som tan gilipolles que acceptem a tothom, perquè aquest és l'objectiu.”
que vol dir això de tothom ? Es que vosaltres sou jutges i teniu mes valors morals per decidir qui accepteu o no? No es obert al menys aquells que demostrin respecte i bon gust? Ho hi ha blocs que decidiu que poden participar i que la gent els pogui proposar per que sou gilipolles , per que si no esta clar que per vosaltres no participarien? Això es una opinió teva particular o es compartida per la resta d'administradors.
Pd Hi si han comentaris eliminats es per els faig fer sense contar 100 després de veure que em tildaben de mala fe.

Núr ha dit...

Striper, tranquil·litza't una mica, perquè vas molt embalat. Jo no he dit que tu tinguis mala fe, si no que he dit que els administradors confiem que la gent que participa a c@ts no ho farà amb mala fe.

Pel que fa a les propostes, us vam demanar que féssiu suggeriments per a veure com podíem millorar c@ts, però has d'entendre que no podem acceptar-los tots perquè n'hi ha que no són factibles. En cap cas no s'ha criticat una proposta (si tu ho has entès així, nosaltres no hi podem fer res); i decidir no dur-ne a terme una de concreta, o dos, o tres, o totes, no vol dir que les critiquem. Al comentari anterior t'explicava de manera clara per què no podíem demanar antiguitat de perfil. És un risc que correm, però nosaltres confiem amb els participants, de la mateixa manera que confiem que si tu decideixes tornar a participar a c@ts ho faràs de manera neta. Així que no sé per què continua aquesta discussió.

Striper ha dit...

NÚR;
Potser ho pogut maliterpretar les teves paraules i et demano disculpes, en quat anar molt embalat no crec que el comentari del Xexu vaigui a 30 per hora precisament, i paraules com enveja, lo de ser gilipolles i aceptar a tothom entre altres , fan mal, la veritat jo crec que hi han maneres en el sistema de Cats sigui millor.I no vull pas entrar en picabaralles. Bones festes.

Assumpta ha dit...

Mare meva!! Em pensava que aquest tema ja estava tancat i m’ha cridat l’atenció veure tants comentaris... Vist l’espectacle muntat, encara dono més suport als organitzadors... Ara veig que, a més d’una gran feinada, han de tenir una paciència immensa.

A qui no li agradi com es fa Cats, doncs que no jugui. És una llàstima perquè quanta més gent participi millor, però al final és el que em surt... i com jo no sóc administradora, doncs puc dir el que vulgui:

ME FET PER VOTARME Tens dues faltes d’ortografia al teu nickname.

VOT EXPRES.- Em fa molta gràcia quan dius: ” Per cert m'ho sembla a mi ho s'ha tret el post on havien les votacions al cat literari , si es així per que amaga alguna cosa mes?”
Doncs, fill meu, t’ho deu semblar a tu, perquè jo ho he trobat, eh? Què passa? Que hi ha mandrotes per buscar les coses?

Fase de proposta de blogs:
http://premiscat.blogspot.com/2009/06/ct-al-bloc-literari.html
Nominacions:
http://premiscat.blogspot.com/2009/08/nominats-als-cts-2009.html
Anunci de nominats a la gala:
http://premiscat.blogspot.com/2009/10/ct-literari.html
Lliurament Cat literari:
http://premiscat.blogspot.com/2009/10/lliurament-ct-literari.html

TENIENTE COLOMBO.- Que un blog tingui moltes propostes i després guanyi un altre que en tenia menys no vol dir res de res. Jo mateixa vaig fer algunes propostes que després no vaig votar: Per exemple, en la categoria “Literari” que tant us interessa: En vaig proposar tres o quatre. Tots els trobava bons, però, evidentment, només en podia votar UN.
Imagina que el blog “Z” tothom el troba bo i tothom el proposa però, després, cada persona en té un que ENCARA LI AGRADA MÉS. Doncs podria passar que aquest blog “Z” no tingués cap vot.

Vull aclarir una cosa: Jo no vaig proposar que es demanés antiguitat per poder participar però, quan vaig veure la proposta, em va semblar que era una bona idea i pensava que seria acceptada. Quan vaig veure que no ho era vaig preguntar en aquest mateix post (comentari número tres). La NÚR diu que demanar antiguitat de perfil podria portar problemes amb la gent de bloc.cat i de Wordpress, per exemple, així que ja queda tot clar.
A més, vist el que acabo de veure... aquesta falta de respecte tan gran, m’adono de que qui vulgui fer mal ho farà igualment.

Estic contenta de no ser de l’equip de Cats perquè, si ho hagués estat, hauria agafat una rebotada impressionant i ho hauria plantat tot. És trist, lleig, patètic, ridícul i tot el que es vulgui dir que hi hagi persones que tinguin idees amb la millor intenció del món i es trobin amb boicots i atacs de gelosia propis de parvulari.

Afortunadament, la gent que dona suport a aquestes iniciatives és molta, moltíssima més que la que es queixa.