dissabte, 14 de novembre del 2009

perquè c@ts és de tots...

...i perquè sense tots vosaltres això no rutllaria, els gestors de c@ts us volem demanar l'opinió sobre un parell de qüestions que han sorgit. D'aquesta manera, ara que comencem a preparar els premis per a la millor iniciativa del 2009 (què us pensàveu? La primera edició va ser un èxit!), volem fer-la també amb la vostra participació.

Farem una mena d'enquesta, però amb format article/post perquè tothom pugui veure els resultats i perquè no hi hagi dubte a l'hora de fer els recomptes.

La primera pregunta és la següent: Penseu que les persones que gestionem c@ts hem d'excloure els nostres propis blocs dels premis que es van convocant?

I la segona pregunta diu així: Teniu inconvenient que els guanyadors dels premis d'un any tornin a ser premiats a l'any següent?

El funcionament serà el següent:

  • Accediu a cada pregunta (a partir dels enllaços o anant-hi directament, que són més avall).
  • En el comentari responeu CLARAMENT i en primer lloc o NO.
  • Si creieu que heu d'afegir algun suggeriment relacionat amb la pregunta, ho podeu fer a continuació del o del NO.
  • Si teniu comentaris o suggeriments no relacionats amb les preguntes, us demanem que els feu directament en aquest article.
  • També us demanem, per facilitar-nos el recompte i per evitar confusions, que cada persona escrigui només un comentari per a cada pregunta (teniu aquest per a proposar tantes idees noves com vulgueu).
  • Com sempre, no seran comptabilitzats els vots d'anònims. Us demanem que feu servir el nom del vostre perfil o, en cas de no tenir blog, el vostre nom o el que feu servir habitualment en el món dels blogs.

Teniu temps de pensar-hi i respondre fins a les 00.00 h del 21 de desembre d'aquest any. Així que, ja ho sabeu! Volem saber la vostra opinió, no tingueu por de donar-nos-la!

Actualització del 18.11.2009: Els vots i les opinions exposades pels administradors no seran tingudes en compte a l'hora de fer el recompte.

40 comentaris:

McAbeu ha dit...

Acabo de contestar les dues preguntes que formuleu i ho he fet negativament en ambdós casos perquè penso que no cal posar limitacions als nostres vots, ja que considero que tots votem el que volem i el que ens agrada.

Striper ha dit...

Crec que contesta aquestes preguntes, es complicat i que en tot cas lo important es que els premis funcionin de la manera mes clara i transparent possible, si els administradors voleu o no participar es decisió vostre.

Assumpta ha dit...

Home, Striper, jo no ho veig complicat.
Seria complicat si ells tinguessin capacitat de decisió sobre qui ha de rebre cada premi. Quedaria lleig que un es donés un premi a sí mateix.
Però si ells només fan que rebre votacions i comptar vots, no hi ha cap problema en que puguin participar.

lisebe ha dit...

Doncs jo us segueix-ho sempre encara que no participo, durant el temps que he estat mirant els premis, contestant a la 1ª pregunta si m'ho permeteu, les normes les heu possat vosaltres, així vosaltres mateixos heu de saber si heu de participar o no, en qualsevol cas si a més sou també jurat, jo crec que segons el meu paré no hauria-ho de presentar els vostres blocs, perque encara que siguin votacions lliures vosaltres a més també voteu o no? en qualsevol cas sempre son mes limitats els premis perque sempre sortiu un de vosaltres amb un premi, segons el meu paré no doneu oportunitat perque altres puguin rebre el premi.
Aquest any heu possat el Premi Revelació com una innovació i em va fer molta il.lusió veure a algú nou per variar rebre'l.
Clar que es la meva opinió, i tant sols soc una lectora vostre, pero no veis que siguin premis equitatius sempre sou els mateixos que us emporteu el gat a l'aigua.

La segona pregunta amb el que us dic está contestada.

Per cert aquesta iniciativa es estupenda però doneu mes oportunitats a altres blocs.

Us ho dic des de el carinyo

Attment.

Striper ha dit...

Assumpta;
Jo crec que es una decisio que tenen que pendre ells, si participen jo no crec que facin tongo encara que guanyin, si no participen a part de currar-se la feina i que quedin exclosos es una putada, una de las coses que estan escloses son els anonims, i a vegades hi ha gent que vota que te perfil, pero no bloc , jo limitaria aquests vots a que el perfil estigues creat un temps abans de els premis.

Assumpta ha dit...

Totes les opinions són respectables i més quan s'expressen amb tanta correcció com la teva, Lisebe :-))

Però si em permets, volia fer una aclaració:

Una cosa és ser JURAT (que valora i decideix) i una altre cosa és rebre uns vots, comptar-los i donar el resultat.

Els membres de c@ts no són cap jurat. Ells no decideixen qui s'emporta el premi. Només reben els vots, fan recomptes i donen resultats i ja està.

I clar que voten! Però el seu vot val igual que el teu o el meu...

És que em semblaria molt, molt injust que perquè algú que estima el món dels blogs i té una idea bona com és aquesta, hagués de quedar "eliminat" només pel fet de que "compta" vots.

Als Premis C@ts les propostes les fem entre tots... Les propostes més repetides per tots passen a la final i llavors votem.
Qui més vots té, guanya. És que és així de senzill.
No hi ha jurat :-)
O més ben dit, sí que n'hi ha: Jo sóc jurat... i tothom que ha votat ha estat jurat.

L'hivern passat em van proposar fer de jurat en un petit concurs de relats i vaig dir que sí. Llavors jo havia de llegir i puntuar uns relats que rebiem amb pseudònim. Evidentment, les tres persones que formavem part d'aquest Jurat NO ens podiem presentar, clar!! Perquè posavem nota, perquè tot depenia de la nostra valoració.

Però en aquest cas no hi ha cap problema perquè puguin participar. El meu vot i el teu (si un dia vols votar) valdrà igual que el de qualsevol membre de C@ts!!

I si els seus blogs són bons... per què no els hem de poder votar?

Assumpta ha dit...

Striper, escriviem al mateix temps :-)

En fi, la meva opinió ja ha quedat reflectida :-)

Jordi Casanovas ha dit...

Jo també he votat, ara no sé si hauríem de fer un post preguntant si els administrador podem votar en aquesta enquesta... ;)

I aprofito ara que us tinc aquí:

Com ho faríeu per augmentar el nombre de participants? En tots els aspectes, blogs proposats i votants.

Sergi ha dit...

Com a administrador del blog c@ts us diré als que teniu dubtes que aquesta pregunta es fa per evitar suspicàcies. Si algú creu que nosaltres tenim alguna cosa a veure amb qui guanya o deixa de guanyar, té l'oportunitat de dir-ho, i si són majoria, no permetrem que els nostres vots puguin participar.

Això lliga amb un detall que comenta la Lisebe. Nosaltres no presentem res, no diem res. La gent proposa i nosaltres comptem. L'Assumpta ho ha explicat més que bé. A més 'revelació' ja estava l'any passat, i ha estat un goig meu veure que qui va guanyar revelació l'any passat estava altre cop nominada en la categoria que més se li esqueia, això vol dir que no va guanyar revelació perquè sí, sinó perquè era un blog amb trajectòria que segueix agradant.

Aquest és un dels problemes de la repetició, els blogs bons generalment ho segueixen sent, i és normal que la gent els segueixi proposant.

Ara bé, el que miro d'explicar de fa temps, també als meus companys, és que com a administradors fem aquesta feina, la d'administrar. Però vam crear c@ts per premiar els blogs que ens agraden, per tant, a mi m'agrada participar com a XeXu, autor del blog Bona nit i tapa't, en les diferents fases del procés. Com a administrador de c@ts només compto. Com a blogaire amb blog propi m'agrada proposar i votar, perquè hi ha blogs que m'encanten i que m'enamoren. A mi m'és igual no poder participar, vaja, crec que he de poder, però vull que guanyin altres, els que a mi m'agraden, i el que em sabria greu és no poder proposar i votar els meus companys administradors només perquè ho són, ja que el Cròniques (JC), el Descric (Estrip) i l'Habitacioneta (Núr) són blogs que segueixo de fa molt temps i es mereixen poder ser-hi.

És la meva opinió, és clar.

Unknown ha dit...

Diré la meva, però no sobre les preguntes a les que no sabria què respondre i a més a més, no crec que tingui sentit que ho faci.
Si no al que comenta el Jordi Casanovas d'augmentar el nombre de participants. La pregunta és cal? Diria que molts blocaires ja ho sabem i decidim participar o no. Em sembla que cada any teniu moltíssims vots i moltíssims blocs. De de bo, no crec que calgui. Crec que ja heu fet molt en difusió dels premis.

Assumpta ha dit...

Ostres, m'agraden aquests posts que et diuen que no tinguis por de xerrar!! Jejeje

Com els altres dos (Pregunta 1 i Pregunta 2) s'han de reservar a respostes directes a les qüestions, responc aquí al Jordi Casanovas això de que "la dona del César....

Entenc perfectament el que vols dir. Sé que sempre hi haurà gent desconfiada, gent que s'amagarà i fins i tot robarà identitats per tal de poder criticar... Ara bé, per gent com aquesta deixaràs fora el teu blog de poder participar?

Caram!!! Si només conteu!! Si aquí no hi ha més jurat que tots els que participem votant!!

Jo sóc Jurat, la Pepeta és Jurat, en Joanet és Jurat, la Mariona és Jurat, en Miqueló és Jurat...

Qui no es refiï de vosaltres com a administratius del Gran Jurat que som tots, que no jugui.

Feu una feina que jo no la faria pas... Jo sóc desorganitzada, bastant mandrosa i tonteta en qüestions matemàtiques (bé, també tinc coses bones, eh? jajajaja) però jo em moriria si hagués de fer tot això!! :-)
Ho feu vosaltres i ho feu "al servei" (per dir-ho d'alguna manera) de tota la catosfera.

Què hem de fer a canvi: castigar-vos i no deixar-vos jugar?

Ho trobaria injust i jo no puc amb les injustícies, no les suporto (mira, una cosa bona, veus?)

Algú té una bona idea, la proposa, fa la feina i... apa!! com que hi ha gent que no es refia, doncs no el deixem jugar!!

Si em toca la Primitiva us contracto un Notari de veritat perquè faci el recompte de vots i podreu dir allò de "El senyor Pepet Pi, Notari de l'Il·lustre Col·legi de Notaris de Barcelona..." però com de moment només tinc una caqueta de reintegre (3 €) us haureu d'esperar i seguir-ho fent vosaltres... i participant!!! :-))

neus ha dit...

sí, sí, molt bé i tal. tots sou molt macos, de debó. però no us vinc a fer la pilota. només una pregunteta.
els altres, el que no som administradors del tinglado, podem renunciar a ser triats i votats?
només pregunto, è?!
que a mi també m'agrada fer preguntes ;P

Sergi ha dit...

Elur, és clar que es pot renunciar. Però tu no, ni de conya.

No seriosament, aquesta és una altra qüestió que ens podríem plantejar. Com que aquí ningú no pot presentar candidatura pròpia, s'interpreta que a tothom li agrada que pensin en ell i el proposin per guanyar, però no té per què ser així. Penso que pot ser motiu d'una futura consulta.

Assumpta ha dit...

Jajajaja ai, permeteu-me que vingui a riure aquí... En "Jordi Casanovas de la Banyera" està com un llum de ganxo... Ha votat "Matins.No" :-DDD

Marta ha dit...

La meva resposta és no a les dues preguntes. Estic completament segura de la vostra professionalitat.

lisebe ha dit...

Bé m'agrada veure que respecteu les opinions Assumpta i Jordi Casanovas, volia comentar-vos que ja us ho he dit, el fet de ser administradors d'un concurs en qualsevol concurs (cosa que hi participat) i més de bloggers que tambe ho hi fet tant els administradors com els organitzadors no hi participan, això no vol dir que vosaltres QUE HEU FET LES NORMES no ho feu.. el que tampoc s'admeten es a sobre famil.liars (por aquello de que todo queda en famil.lia)

Sigui el que sigui de fet us ho dic de nou jo m'atreveix-ho a dirvos altres no ho fan pero també ho pensen si voleu tenir més blocaires que s'apuntin als premis sigueu més participatius no us tanqueu sempre els mateixos, i als premis si un any els han rebut uns al següent any que siguin uns altres no doneu els premis sempre als mateixos per molt vots que tinguin.. es això amb el que em refereixo quan dic que sigueu equitatius.
Fa poc vaig ser la sisena blocaire entre 5.500 blocs per això d'aquest tema entenc una mica.

Jo no he dit que no voteu al contrari si ho feu que el vostre bloc no estigui si es que ja heu rebut premis anys anteriors.. es una manera equitativa de donar més participació a c@ts i veureu com hi ha mes gent que s'apunta.
Tots en tenim blocs a quals llegim sovint i que en tenim preferencies, pero que això es pogui veure en un concurs et deixa de banda i sense ganes de apuntar-se.

Jo no dubto de la vostre professionalitat, ni de la bona fé.

Tant sols expreso el meu paré perque us segueixo, ja sé que el bloc revelació també estava l'any passat i per això m'agrada perque dona oportunitat a altres blocaires nous Xexu.

Disculpeu si amb la meva opinió us molesto de fet podeu fer cas o no, però sempre es des de el respecte i alguna experiencia en aquests temes

Salutacions

Assumpta ha dit...

Ai, Lisebe, que jo no sóc pas administradora, eh? Jo només sóc una que xerra molt i ja està :-) En tot cas, jo sempre he vist el màxim respecte aquí a totes les opinions... Fins i tot a algunes que no se'l mereixien perquè eren fetes amb una personalitat robada.

Personalment, això de "donar oportunitats a altres blogàires nous" no ho acabo d'entendre bé. Potser l'exemple que em ve al cap (i que ja vaig posar) no és adequat, però és que l'oportunitat de guanyar un "C@t" la tenen tots els blogs en català. On diu que els blogs nous no la tinguin?

Em venen uns exemples al cap... Mira el blog de l'Òscar (the lost art of keeping a secret) guanyador del "Revelació" però nominat en una altre categoria també :-)

I mira en McAbeu, (Xarel-10) que se'n va endur DOS C@ts!! I el seu blog actual és del febrer de 2009! Però com el blog és bo, doncs la gent no ha mirat si era nou o antic i l'ha votat.

L'any que ve ja no el podré votar? I si segueixo pensant que el seu blog és boníssim? En McAbeu ja no pot tenir la il·lusió de guanyar un altre C@t? (ep, el cito a títol personal, el pobre no té ni idea de que el poso com a model!)

L'exemple que ja vaig dir és que, fer això, seria com decidir que el Barça aquest any no pot guanyar ni la Lliga, ni la Copa ni la Champions... i això es veu que no té cap lògica, oi?

Hi ha poca gent que ha repetit "C@t", però si el van guanyar l'any passat i la gent ha pensat que el seguien mereixent... és molt maco!! :-)

Crec que, com a reacció normal, i sense que ningú ho hagi d'imposar, la gent ja s'ho pensa bastant abans de repetir votació d'un any a l'altre.

Exemple: Si jo vaig votar el blog "B" com a "Millor blog de..." i a l'any següent veig que el blog "B" segueix essent molt bo, però que el Blog "H" també m'agrada moltíssim, si tinc dubtes sobre quin és millor suposo que votaré el Blog "H".
Ara bé, si veig que el Blog "H" és molt bo, però el "B" segueix essent el meu preferit, vull poder tornar a votar el Blog "B"

I és que tot ha de ser una decissió lliure. No es pot excloure un blog perquè ja va guanyar l'any passat! És una raó absurda!

En resum:
- Els administradors fan una molt bona feina: No els castiguem deixant fora els seus blogs. Quan algú fa alguna cosa bé se l'ha d'aplaudir, no pas castigar-lo.
- Si un blog és bo un any i segueix essent bo l'any següent, doncs que torni a guanyar, senyal que a la gent li agrada.

(Continuarà...)

Assumpta ha dit...

Anem al tema d’augmentar la participació que havia proposat en Jordi Casanovas :-)

La Tirai diu que no cal i jo, tot i respectant moltíssim la seva opinió, doncs he de dir que no ho entenc. Quanta més gent conegui C@ts, més propostes hi haurà i més blogs estaran participant i això és bo. Es tracta de participar, oi?

Abans parlàvem de la possibilitat que un blog guanyi un C@t dos o més anys seguits, cosa que a mi em sembla perfecte. Ara bé, també admeto que és maco que hi hagi varietat, que blogs nous s’enduguin premis. Quants més blogs bons hi hagi participant, més difícil serà repetir... però de manera natural, sense imposicions. El que guanyi serà perquè s'ho ha merescut, no perquè al de l’any passat se li ha prohibit participar (No prohibim, que queda lleig, que és un joc!!)

I com fer-ho? Ah!! això és més complicat ;-)

Hi ha els logos que molta gent es posa a la barra lateral i que la gent curiosa pot clicar i així descobrir què és C@ts. Això està molt bé i s’hauria de mirar que s’ho posessin molts blogàires però no tan sols això, també els administradors (jejeje) podrien fer de tant en tant algun post als seus blogs animant a la gent a participar i a més (i ara no sé si dic una burrada però ja fa temps que ho penso... clar que el fet de que faci temps que ho pensi no vol dir que no sigui una burrada...) es podria parlar per exemple amb el Diari Avui que tenen aquella secció al suplement cultural dedicada als Blogs perquè un dia en fessin menció.

I, després d’aquesta oportunitat de dir tantes coses, ha arribat el moment d’anar a posar la rentadora. La vida és així.

Sergi ha dit...

Sembla que tinguem llogada l'Assumpta perquè ens defensi, i no és així, però li agraeixo el seu esforç en difondre les idees que jo mateix tinc. Això no vol dir que els altres administradors les tinguin, eh, però l'Assumpta explica molt bé el que jo mateix explicaria.

Potser a algú li pot molestar que parli jo, que m'ha passat tot el contrari del que preguntem en aquesta enquesta, sóc també administrador de c@ts, i no només he participat, sinó que he guanyat i repetit premi. Em sap greu dir que em fa feliç que així sigui, però no hi he tingut res a veure, m'han triat. Si hi ha tanta gent amb mal gust jo no hi puc fer res. És clar que podria trencar les cames a tots i cadascun, però em fa mandra.

Que el meu ego competeixi amb les meves ganes de que guanyin els meus preferits és una mica paranoic. Vaig dir repetidament que aquest any vaig guanyar una categoria que no em mereixo, i en l'altra també m'hagués agradat que guanyés algú altre. Però no hi puc fer res. Perquè el que trobo del tot injust, trampós, i molt poc seriós és que la gent voti un blog i nosaltres li retirem el vot perquè ja va guanyar. Repeteixo: NOSALTRES NOMÉS COMPTEM, NO DECIDIM RES DE RES.

Pel que fa a una més gran participació, crec que seria molt positiva per arreglar algunes de les crítiques al projecte, que nosaltres mateixos ens fem. No volem ser quatre gats, volem que això sigui tan global com sigui possible, en favor dels blogs escrits en català i la seva divulgació. Que és més d'estar per casa que altres premis? Senyors, ho sento, jo sóc d'estar per casa, i ho vull seguir sent.

Totes les crítiques i propostes són ben rebudes perquè ens ajudaran a millorar. M'agrada que tots puguem dir la nostra i decidir coses com les que ara es debaten. No és el primer cop que fem una consulta així.

El que no podem fer, crec, és fer cas a les veus més crítiques si la majoria vota el contrari. Sortosament, tot no és blanc i negre, i tot es pot parlar i adaptar.

Assumpta ha dit...

Amb la vènia... ;-)

Responc amb tot respecte a Babunski que, com a comentari a la pregunta número 2 ha dit que: "Si un bloc ja ha estat guanyador caldria donar oportunitats a altres. Un bloc de moltíssima qualitat podria guanyar sempre.
Per tant, jo no tornaria a premiar blocs ja premiats"
.

Només vull dir que, precisament, així hauria de ser o sigui que “un blog de moltíssima qualitat pugui guanyar sempre”.

El sol fet de pensar que un blog al qual estem qualificant com a “de moltíssima qualitat” es quedi fora, és un desprestigi pels Premis C@ts.

Si volem que els Premis C@ts siguin uns premis de moltíssima qualitat, és absurd i contradictori (a part de summament injust) deixar fora bons blogs “perquè ja van guanyar l’any passat”. El meu pobre cervell no pot processar això, ho troba incongruent.

D’altre banda, dir que m’he estat passejant una bona estona pel teu blog i que he trobat posts molt bons. N’he llegit un munt en diagonal i cinc o sis de principi a fi. Un sobre Catalunya Ràdio i la crosta és magnífic. Et felicito :-)

Striper ha dit...

Companys com un modest blocaire crec que si poseu un post per que la gent expressi la seva opini , crec que esta molt bé però si a la gent que deixa un comentari que amb respecte , però amb una opinió contraria a la vostre , crec que no teniu per que sortir a rebatre aquesta opinió aquí en tot cas les opinions, crec que un cop recollides tenen que ser motiu de reflexió dels administradors per prendre les decisions que creient oportunes, en tot cas jo no crec que sigui important que els administradors , participin o no crec que ho poden fer, i un bloc pot guanyar mes de un any , preo sense que sigui una critica, l'estètica i la claredat també son importants , i estic segur que hi han mitjans per aconseguir que els premis cats tinguin el valor que es mereixen ja que son per votació popular.

Assumpta ha dit...

Ostres Striper, admeto que sóc pesadeta, que ho faig llarg, que potser em repeteixo i que -per què negar-ho- m’ho passo bé rebatent opinions, ara bé, si ho dius per mi: Jo no sóc administradora, sóc una blogàire “normal i corrent” que parla a títol absolutament personal i prou en aquest post (que és per opinar) :-)

Si algú, lliurement, respectuosament i amb tot el dret del món, expressa una opinió i jo penso just al contrari, doncs també, lliurement, respectuosament i amb tot el dret del món, crec que ho puc dir.

A més opinions, més diversitat, més formes diferents de veure les coses... i això, personalment, crec que és bo :-)

Núr ha dit...

Quant a les opinions dels administradors, vam discutir entre els quatre si nosaltres ens havíem de pronunciar o no. La qüestió és que s'ha fet i internament hem decidit que no comptaran els vots pronunciats pels administradors de c@ts.

neus ha dit...

a mi em sembla que no s'entén el procediment de c@ts. els administradors no proposen cap, CAP, bloc, només, NOMÉS categories. Els blocs els proposem els blocaires. Si voleu donar repercussió a blocs, proposeu-los. Feu-ne propaganda.

En quant a això:
"i als premis si un any els han rebut uns al següent any que siguin uns altres no doneu els premis sempre als mateixos per molt vots que tinguin.. es això amb el que em refereixo quan dic que sigueu equitatius." (Lisebe dixit)
qupe voleu que us digui, per mi això és fer trampa, no pas ser equitatiu. Jo sempre havia cregut que guanyava qui tenia més vots. Digueu-me ingènua.

Carme Rosanas ha dit...

A veure, una proposta, una bestiesa o valoreu-la com vulgueu... jo la deixo anar.

I si es fessin 2 tipus de premis per a cada categoria?
Només quan es doni el cas, és clar...

1.- Un premi "reconeixement continuat" o de "repetició" (s'hauria de buscar un nom més adequat, ja ho sé) quan guanyi un blog que ja ha guanyat l'any anterior. (O dos o tres anys anteriors... es podria pensar)

2.- El premi normal de la categoria pel blog que tingui més vots dels que no han guanyat l'any anterior o els 2 om 3... o tal com es quedés...

Crec que això, ben estudiat i ben pensat... podria ser una possibilitat... no deixa sense premi als que ja l'han guanyat. Precisament el seu premi deixa constància que ja l'ha guanyat anteriorment.

I deixa més espai per als que no han guanyat mai.

Estic complicant molt les coses oi? Es nota que ja no compto jo! :)

Assumpta ha dit...

ATENCIÓ, ATENCIÓ!! ÚLTIMES NOTÍCIES!!:

La Lliga de Fútbol Professional ha decidit que aquest any el Campió de la Lliga de Primera Divisió haurà de sortir, forçosament, d’aquests equips:

- Sporting de Gijón
- Racing de Santander
- Valladolid
- Real Zaragoza
- Espanyol de Cornellà/El Prat
- Getafe
- Osasuna
- Villareal
- Mallorca
- Almeria
- Málaga
- Xerez
- Tenerife

Els altres equips participants en la competició, per molts punts que facin i per molt bé que juguin, no podran obtenir el títol perquè ja l’han guanyat alguna vegada.

neus ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
neus ha dit...

ostres Carme, perdona, è? però ho trobo absurd. a vegades m'ha interessat presentar-me a algun concurs de fotografia i no he estat d'acord amb les bases. Què he fet, doncs no m'hi he presentat. Mai se m'acudiria demanar-los que fessin unes bases que m'anessin bé a mi perquè les que ells proposen no m'agraden. I fent el que tu proposes no crec pas que arreglem res. Després els primers i els segons repetiran l'any vinent i hauran de tornar a canviar les normes??
ho trobo realment fora de lloc.
Hi ha unes persones que es van treure una idea del caparró que tenen. Es van 'inventar' unes normes perquè la cosa gaudís de prou seriositat i categoria, fugint del ridícul i la competició tipus trepa. I ara perquè a algú no li acaba de fer el pes com funciona, només perquè hi ha hagut algú que ha repetit premi, s'ha de canviar tot? No ho entenc, de debó que no ho entenc.
I creieu-me si us dic que no estic d'acord amb alguns premis que s'han donat aquest any, però la gent els ha votat, no? doncs ja està.
I sé que hi ha hagut un dels guanyadors a qui li ha sabut greu guanyar perquè volia que guanyés algú altre. Que fàcil que li hauria sigut fer trampes siguent com era administrador de c@ts.

Altres es queixen de que no es dóna prou repercussió a certs blocs. Doncs que els proposin coi, i que siguin tan pesats com nosaltres, si convé, que entrem i ens posem a filosofar i riure i parlar pels descosits. Que proposin blocs i que en parlin i que els votin. Reconec que no visito tots els blocs que es proposen, però sé que hi ha molta gent que sí que ho fa.

Osti, és que no entenc tot aquest problema si no és que hi ha massa enveja.
I a mi no m'hi va ni m'hi ve absolutament res. Només les ganes de passar una bona estona amb aquest projecte que trobo d'allò més interessant.
Assumpta... jo em demano el Villareal, que així en Nil, el pare del qual hi treballa de preparador físic, estarà contentíssim. I en Nil té un somriure preciós.

(el comentari d'abans era meu, o sigui, el mateix que poso ara però amb molts errors tipogràfics :P)

estrip ha dit...

Totes les idees són benvingudes. Aquesta de la Carme, també ens l'anotem!

Ferran Cerdans Serra ha dit...

Qui gestiona un premi com aquest es té d'alabar i ajudar, i entre les coses que es poden fer per recolzar una iniciativa com aquesta, n'hi ha una que per a mi és la millor que és la critica constructiva. Fins i tot sabent que algú la interpretarà com a "parlar malament", no s'ha de tenir por a anar contra corrent (o al final, tothom diria sempre el mateix...)

Un cop dit això, des del meu punt de vista el resultat final no depèn només pel nombre de vots: algú té de decidir qui compleix o incompleix les bases de la categoria pertinent, i d'altra banda, durant el recompte algú decideix quins vots són nuls i quins no. Tot això pot ser molt subjectiu i afecta al resultat final, quan afecta també als blogs que passen la primera eliminatòria.

Per exemple, i parlant del que conec millor, en l'apartat literari el meu blog tenia més vots que dos dels finalistes, però es devia considerar que un vot amb nom i cognoms era anònim, i que un altre vot amb nom, cognom i email també ho era, i per tant suposo que es van descartar ambdós. D'altra banda, hi ha alguns blogs que per a mi no complirien les bases de la categoria... però tots aquests elements depenen dels ulls de cadascú, i evidentment els organitzadors tenen de regir-se pel seu criteri.

Amb això vull dir que malgrat el premi no s'atorga directament per un jurat, si que l'opinió de la organització té certa incidència en el resultat final. No dic que aquesta subjectivitat hagi afectat els premis en favor seu per a res, i la veritat és que a mi personalment m'està molt bé que els administradors es presentin, però he votat que si perquè penso que el premi guanyaria en transparència, imatge i prestigi, i aquest vot és participatiu i amb voluntat de millorar-lo.

Espero haver-me sabut explicar.

neus ha dit...

Perfectament Ferran :)

Carme Rosanas ha dit...

Bé, jo ja deia que no sabia si era una proposta o una bestiesa, sembla que és una bestiesa. D'acord.

Va ser una així sobre la marxa. No necessito tantes explicacions. Jo també hi era quan vam fer les normes i a mi ja em van bé. He votat que no a les dues preguntes.

Laia ha dit...

Jo he votat als dos llocs que NO, perquè trobo just que us pugueu presentar vosaltres també, ja que si les coses sempre anessin així, no hi hauria gent que s'interessés per tirar endavant projectes... jo venc loteria però no puc tenir cap butlleta per provar sort?

I a més, rebre un premi de c@ts... és de pur reconeixement, sense trascendència econòmica ni res de res! No hi veig el costat obscur de tot plegat...

Com a molt, el que es podria fer seria que un bloc no obtingués dos premis en dues categories diferents en un mateix any. Hi ha llocs on no es poden sol·licitar dues beques, per exemple, o carn o peix... Però això només si acabeu decidint canviar alguna cosa per augmentar la participació o aquestes coses... ho dic perquè no em refereixo a res en concret! Hi pensava i no sé si algú més a part del Bona Nit va rebre dos premis, però... potser és contradictori però em sembla que el vaig votar als dos llocs ^^ Així que només és un comentari, ja que com veieu, em contradic una mica a mi mateixa i tot!! XD

Striper ha dit...

Jo crec que teniu suficients opininios per debatre, suscric el que diu el Ferran, i a les preguntes respondria amb un NO, pero l'etica, l'estetica i la claretat son importants, per que en referencia a les normes em sorprenen que les categories es poden quedar o al menys en els altres premis es van quedar blocs fora , i recordo alguna norma de les iniciatives que realment podia excloure algun bloc.

Assumpta ha dit...

Laia, sí, a part del "Bona nit i tapa't" hi va haver un altre blog doblement premiat, "Xarel-10" de McAbeu, blog d'enigmes, endevinalles i qualsevol cosa que faci treballar les neurones. Va guanyar el "C@t temàtic" i el "C@t original" :-)

-------------

No sé si podria ser recollir una mica l'idea de la Carme o si no té res a veure amb el que ella volia dir però el cert és que la seva proposta m'ha fet pensar en una possibilitat:

I si es donessin "C@t d'Or" i "C@t de Plata"?

Així cada categoria tindria dos premiats. El que tingués més vots el d'Or (i si el guanyava deu anys seguits doncs enhorabona, clar jaja) i el segon el de Plata. Però això de forma absolutament independent amb si l'any anterior va guanyar o no va guanyar o si va quedar primer o va quedar segon.

Seria una forma de que hi pogués haver més blogs premiats. Ara bé, repeteixo, hauria de ser sense cap mena de limitació i sense prohibir a ningú que repeteixi, que això és molt lleig.

Si un blog que ha guanyat aquest any, l'any que ve torna a guanyar, doncs C@t d'Or per ell i amb tots els honors... i el que li vagi al darrera, C@t de Plata.

Que la gent creu que aquell que va guanyar segueix essent bo però n'hi ha un de millor? Doncs que el votin i si el nou té més vots, seria l'Or i l'altre, si en treu prous, doncs el Plata.

Ara bé, llavors podria passar, com va dir Elur que a l'altre any, hi tornés a haver gent que volgués limitar "oh, és que aquest ha tret dos anys seguits C@t, no el deixem jugar..." i proposar C@t d'Or, C@t de Plata i C@t de Bronze... i d'aquí 25 anys (que jo ja en tindré 72 i encara faré els comentaris més llargs) hi hauria C@t d'Or, de Plata de Bronze, d'Acer inoxidable, de Ferro, de Porcellana, de Vidre, de Cartulina, de Paper, de Xocolata, de Blat de moro, de...

Bé... no és més que una forma de ratificar-me en que no hi ha d'haver cap limitació a repetir premi, però, al mateix temps, "donar aquesta oportunitat a altres blogs" que hi ha qui reclama.

(Tot i la l'oportunitat ja la tenen tots els blogs... però bé... per això de "que no es digui que...") :-)

Striper ha dit...

Crec que oença ha arribar al bloc de blat de moro es ridicultzar, les propostes i l'esperit de lo que diu en algunes propostes, i no es tindria que entrar en aquest terren malgrat tothom a de poguer dir el que pena aixo si amb exquisit respecte.

Assumpta ha dit...

Ostres Striper, em sap greu si t'has sentit ofès. Vaig posar el comentari a les 2.11 de la matinada, com pots veure, i a aquelles hores tampoc filo massa prim.

La meva intenció era aportar una idea que obrís la porta a que hi pogués haver més blogs premiats, idea que em va venir al cap a partir del comentari de la Carme.

Vaig pensar que, tot i que a mi ja m'està molt bé com estan els "C@ts", potser la possibilitat d'un d'Or i un de Plata agradaria als que parlen de donar més oportunitats a altres blogs (cosa que tampoc no entenc massa, perquè tots els blogs en tenen oportunitats, i si la gent els vota, guanyen)

De totes formes, i parlant de "ridiculització", pensa que molt del -diguem-li- "enrenou" que s'ha organitzat és perquè una sola persona, disfressada amb personalitats que no eren la seva, (i que va agafar sense permís dels interessats), va començar a llençar sospites sobre tot i tots... i això no em diràs que estava fet "amb exquisit respecte" sinó que va ser quelcom molt lleig.

En quant al "C@ts de Blat de Moro", no era més que l'exageració al límit de la meva pròpia proposta, imaginant que sempre hi hauria gent disposada a queixar-se.


Però bé, en tot cas, t'agrada la proposta del C@ts d'Or i el C@ts de Plata? :-)

Striper ha dit...

Assumpta;
Si m'agrada la proposta del C@ts d'Or i el C@ts de Plata? :-) tens rao al dir que tothom te les mateixes oportunitats, vaic seguir per sobre lo dels premis i aixo ho segueixo es i com ha dit algu i jo mateix , es important l'etica( Que ningu dubte, jo tampoc) i l'estetica i desde fora que la gent que es administrador i te certa influencia com diu en Ferran, no es vist amb gaire estetica, malgrat la etica, no se si m'explico, per asixo el millor es claretat i trasparencia.

Assumpta ha dit...

A veure, si tothom diu que no dubta de l'honestedat dels administradors, per què després es parla d'ètica i estètica?

Si jo no dubto d'algú, doncs me'l crec... i si me'l crec doncs no em passarà pel cap parlar-li d'ètica ni estètica.

Aquesta és la pregunta real: Confiem en els administradors, si o no? Perquè si hi confiem, no hi hauria d'haver el menor problema en que poguessin participar.

I jo no els conec personalment, en absolut... via blog a alguns més que a altres, però tots em mereixen confiança al cent per cent... M'hi jugaria el que fos a que tot és net i clar. No en tinc el menor dubte.

En quant als termes emprats... Què vol dir exactament "ètica i estètica"? Perquè hi ha filòsofs que diuen que són termes antagònics i d'altres que diuen que són una mateixa cosa...

Imagino (però això ja és deducció personal i no sé si l'encerto) que quan dieu "ètica i estètica" us referiu a "ser correctes", a fer les coses bé (com un aspecte intern) i a que aquestes coses ben fetes, siguin així mateix percebudes (aspecte extern).

O sigui, és allò que ja es va dir que la dóna del Cèsar ha de ser honesta i, a més, semblar-ho.

Doncs bé, jo crec que l'equip de C@ts és honest i ho sembla :-)

Rita ha dit...

A mi em sembla que ho esteu embolicant massa. Unes persones crean uns premis, amb unes bases ben senzilles, totohom pot votar a qui vulgui i qui més vots tingui guanya. Quin problema hi ha?

En primer lloc cal agair-los la iniciativa a aquestes persones. No en treuen res de fer-ho i en canvi es busquen feina.

Si el vot (proposta) és lliure, per què se n'ha d'excloure ningú? Si un administrador o tots reben vosts, quina "culpa" en tenen ells? Els vota la gent i si es dona el cas que guanyen, quin problema hi ha? Doncs això, han tingut més vots.

He llegit que si cal ampliar, donar més oportunitat, etc. Ja recordeu que votem nosaltres? L'ampliació o les opornitats les donem nosaltres, els participants, no depèn dels admnistradors. I si es dona el cas que sempre guanyen els mateixos, doncs bé, serà perquè són bons, o més coneguts o tenen més amics, però si el vot és lliure, jo votaré a qui em sembli i segons el meu propi criteri.

Em sembla absurd que si un bloc és el més votat no se li doni premi perquè ja el tenia l'any passat.

Tampoc entenc que s'hagin de fer premis de primera (d'or) i de segona (plata), però encara entenc menys que si unes persones han pensat uns premis i unes bases ara les volguem canviar els que no hem fet res.

I ja per acabar, una reflexió: a mi em sembla que no ens hi va la vida, ni les peles, ni cap honor. Si guanyes, i ho dic per experiència, et fa moltíssima il·lusió, però si guanyen altres també i si guanya un bloc que jo no he votat, doncs mala sort, però no m'hi poso pedres al fetge la veritat.

Uff! He trigat però m'he deixat anar eh!

Jo segueixo pensant que sou bona gent i em refio del que feu i del que decidiu i us en felicito.
Bona nit i sense tapar-me! ;-)