divendres, 29 de gener del 2010

Tancament de la fase de propostes

S'acaba la fase de propostes de la iniciativa 2009

El dia 1 de febrer tindreu a la vostra disposició els nominats i el formulari per poder començar la votació final. Penseu-vos-ho bé, aquest cop només se'n podrà triar un! Quina serà la iniciativa guanyadora?

divendres, 8 de gener del 2010

Iniciativa blogaire 2009

Comença el període de propostes! 

Podeu deixar els vostres candidats en forma de comentari en aquest mateix post. Per qualsevol dubte, consulteu les normes d'enguany o poseu-vos en contacte amb nosaltres.

El període de propostes durarà fins el dia 28 de gener (inclòs).


Iniciatives proposades que no s'han acceptat:
El Joc Literari núm. 100, d'en Jesús M. Tibau.
Les cares del món, d'en Jesús M. Tibau.
Els Relats Breus de Terror, d'Hespèria.
El Blocaire Invisible.
La iniciativa proposada per en Jordi, "Ambaixador per un dia".

dijous, 7 de gener del 2010

Normes de la iniciativa 2009

Hores abans de començar el període de propostes de la iniciativa blogaire 2009, hem cregut convenient fer un petit recordarori de les normes bàsiques. Llegiu-les bé i pregunteu qualsevol dubte que tingueu a fi i efecte de prevenir malentesos.


  • S'entenen com a iniciatives blogaires totes aquelles propostes que compleixin els requisits que vam comentar al post anterior.  
  • Són proposables totes les iniciatives blogaires sorgides de blogs escrits en català i que tinguin aquesta llengua com a llengua vehicular de forma majoritària.
  • S'acceptaran només iniciatives de nova creació sorgides durant el 2009. No s'acceptaran reedicions d'iniciatives creades abans del 2009.  
  • No es permet proposar iniciatives pròpies.
  • Pot participar-hi tothom, amb blog o sense, però es requereix un nom identificable i una adreça electrònica vàlida. Cadascú pot proposar tantes iniciatives com vulgui, però una persona no pot proposar una mateixa iniciativa més d'una vegada.

La mecànica ja la sabeu: les propostes en aquesta primera fase es faran a través de comentaris en un post que penjarem amb aquesta finalitat. Confiem en la bona voluntat de tothom per premiar les millors idees blogaires de l'any que acabem de deixar enrere. Comencem aquesta nit!

divendres, 1 de gener del 2010

Què és una iniciativa?


Com l'any passat, ens plantegem premiar les millors iniciatives blogaires de l'any que deixem enrere. Mentre deixem temps perquè aneu pensant quines iniciatives proposareu, volem explicar-vos bé què entenem per iniciativa blogaire.

Ja sabeu que hi ha gent que té bones idees, ganes de participar i de fer participar. Alguns fan propostes perquè la gent les segueixi. D'altres, tenen detalls amb els seus blogaires més estimats. Entenem com a iniciativa blogaire totes aquelles propostes que han revolucionat la catosfera, ja sigui a petita o gran escala, a través d'un blog creat amb aquesta finalitat, o a través del blog propi, cridant a la mobilització d'altres blogaires, recollint imatges, textos, vídeos, etc. En definitiva, qualsevol crida a la participació col·lectiva o acte que hagi involucrat un bon nombre de blogaires.

Us deixem les iniciatives que van ser proposades el 2008 perquè us en feu una idea, tenint en compte que aquesta edició només s'acceptaran propostes de nova creació, però això ho explicarem millor en un proper post:

Jocs literaris d'en Jesús M. Tibau: el guanyador de l'edició anterior segueix proposant-nos a dia d'avui originals jocs relacionats amb la literatura.

Premis c@t: si esteu llegint això ja sabeu de què van.

Diccitionari: alguns dels insignes lingüistes de la catosfera recullen citacions. Ja en tenen una pila!

Històries veïnals: el Veí de Dalt proposa l'elaboració de relats escrits a quatre mans.

Relats conjunts: tenim una imatge i, apa!, a posar-hi imaginació per a construir un relat.

Micro-regals de Nadal de la Carme Rosanas: la Carme va tenir el detall de regalar una imatge i un poema de la seva collita a un gran nombre de blogaires.

Ablogcedari Joan Brossa: un sentit homenatge al poeta.

Blogaire invisible: qui no ha participat algun cop a l'amic invisible? Doncs tenim la versió blogaire. Hi heu participat aquest any?

Concurs de relats breus d'Hespèria: una altra proposta per a potenciar la literatura 2.0.

Dia de l'orgull friki: una crida a celebrar aquest dia del qual pocs ens salvem. La cosa va començar al Basar de les Espècies.

Premis blocs Catalunya: els premis oficials dels blogs escrits en català, iniciativa de Stic.cat.

Premis blocs de les comarques centrals del País Valencià: uns premis inspirats en c@ts i proposats pel blog El penjoll.

Homenatge a Gerard Vergés: es van penjar molts poemes del tortosí per homenatjar-lo. La idea va ser d'Emigdi Subirats.

En què quedem?: la Xurri embolicant les paraules de valent.

Personatges itinerants: relats o poemes encadenats, escrits per una sèrie de blogaires que van seguint la roda. Una altra idea de la Carme Rosanas.

Roses de Sant Jordi de l'Striper: l'Striper va tenir un detall amb tots els seus seguidors, una rosa per Sant Jordi, tot un cavaller.

Conte de Nadal de la Bajoqueta: per Nadal, cada ovella al seu corral per escriure relats.

Dites geolocalitzades: a en Victor Pàmies no se li escapa res que tingui a veure amb el català.

Diccionari afectiu de la llengua catalana: una iniciativa per recollir paraules que no surten al diccionari.

Ateneuesfera: la invitació a apuntar-se a un nou col·lectiu de blogaires.

Premi de micro-relats el Penjoll: el blog valencià és un dels més actius pel que fa a propostes i iniciatives.



Vinga, tots a pensar les millors iniciatives blogaires de 2009. Aviat les podreu proposar.