dimecres, 1 de juny del 2011

C@T AL BLOG LITERARI 2011

Aquesta és la categoria dels blogs que ofereixen poemes, contes, narracions curtes, etc., però creades pel mateix autor (no publicades «en préstec»).
No estem parlant de blogs que parlin de literatura, de llibres o fets per escriptors “professionals” sinó d’aquells blogs on la creativitat i la imaginació de l'autor o autora flueixen article rere article en textos literaris propis.


C@T AL BLOG REFLEXIU 2011

Hi ha blogs on l’autor reflexiona i ens fa reflexionar, on es busca més fer-nos pensar en les coses que passen que no només comentar-les. Blogs que trien temes vitals i hi aprofundeixen per a treure'n tot el suc. Blogs que reflexionen sobre qüestions que ens afecten en la vida quotidiana, o també sobre aquelles qüestions de què no es parla normalment; sobre temes que ens preocupen o sobre temes que ni tan sols ens havíem plantejat. Blogs que expressen sentiments comuns en molts de nosaltres, que ens els mostren i ens hi fan pensar. 
Si coneixeu blogs que us fan reflexionar, proposeu-los en aquesta categoria.

C@T AL BLOG MISCEL·LÀNIA 2011

Tots coneixem blogs on hi ha una mica de tot. Blogs que no sabem de què tractarà el seu proper post; que igual publiquen un relat, com ens comenten una imatge o ens parlen del que els ha passat aquest matí. Blogs que hi ha dies que ens sorprenen, altres que ens inspiren i altres que ens fan pensar.
Resumint, blogs que difícilment podem classificar en una categoria concreta per la varietat de temes que toquen, doncs aquesta és la seva categoria.


C@T AL BLOG ORIGINAL 2011

Tots tenim al cap blogs que destaquen per una cosa o altra: Pel seu disseny, pel seu estil, perquè parlen d’un tema diferent o perquè ho fan d’una manera diferent als altres...
Blogs que no es poden comparar amb cap altre, que sorprenen, que innoven en la manera de comunicar; curiosos, especials... En definitiva: que tenen algun detall que els fa originals. Doncs aquests són els que es mereixen ser proposats en aquesta categoria.

C@T AL BLOG CULTURA 2011

El concepte cultura inclou molts àmbits de la vida però aquí volem parlar de l’accepció “clàssica” del terme. Tots sabem que el cinema és el setè art, doncs a això ens referim: Al setè art, als altres sis i a algun més que tots tenim al cap. En aquesta categoria haureu de proposar aquells blogs que parlin de llibres, de pintura i altres arts, de ciència, de música, de cinema, de teatre i de qualsevol altra manifestació artística.

C@T AL BLOG ENTRETENIMENT 2011

Sabem que l’entreteniment també pot ser cultura però en aquesta categoria volem destacar els blogs que parlin dels nostres “hobbys”, així que és el lloc on heu de proposar els blogs dedicats a l’esport, a la televisió, a la cuina, a les manualitats, a jocs de tot tipus o qualsevol altre de les nostres aficions que no entrin estrictament en les definicions del C@T CULTURA.

C@T AL BLOG CATALANS AL MÓN 2011

Aquesta categoria busca destacar els millors blogs de catalanoparlants que viuen o viatgen a l'estranger i que ens fan partícips de com és la cultura i la vida de la terra que els acull. 


Blogs que es fan lluny de casa (la condició és que els autors han d’escriure des de fora dels Països Catalans) però que també formen part de la Catosfera.

C@T AL BLOG DIVERTIT 2011

Aquesta és la categoria dels blogs que, fins i tot parlant de temes seriosos, no perden mai el sentit de l'humor. Proposeu aquí els blogs que ens fan riure gràcies a la seva ironia, als seus acudits o a la seva manera de veure la vida.

C@T AL BLOG REVELACIÓ 2011

Hi ha blogs que poc després de néixer ja s’han fet un lloc important a la Catosfera. Blogs de nova creació, com a màxim d'un any de vida, que ja se us hagin fet imprescindibles. Segur que en l’any que ha passat des de l’última entrega dels Premis C@ts n’heu descobert algun, doncs aquesta és la seva categoria.

C@T AL BLOG COMUNITARI 2011

En aquesta categoria podem proposar blogs que siguin un espai de reunió per als seus creadors; és a dir que, encara que els autors tinguin altres blogs, en aquest publiquin articles conjuntament amb altres membres (és necessari que els autors estiguin inscrits com a autors/administradors del blog). 


En definitiva, aquesta és la categoria dels blogs fets per varis autors.

C@T AL BLOG VISUAL 2011

Les paraules no ho són tot. Aquesta és la categoria dels blogs on els mots, tot i ser importants, queden en segon terme darrere les imatges. Busquem blogs que ens entrin pels ulls, on l’autor o autora publiqui fotografies, vídeos, dibuixos, pintures, còmics  o qualsevol altre suport visual de collita pròpia. Molt important, han de ser de producció pròpia!

C@T AL BLOG OPINIÓ 2011

Hi ha molts blogs on el seu autor o autora ens parlen de temes d’actualitat i de les coses que ens afecten el dia a dia donant-nos la seva opinió. Aquesta és la categoria on proposar el blogs que ens parlen sobre els esdeveniments que passen en el nostre temps, les injustícies socials, la política, el medi ambient, els que sempre estan al peu de la notícia, vaja.